Hírek

2017.02.15. 17:40

Dunán innen Dunán túl - teljesítménytúrák öt különböző távon

Dunaújváros - A Pentele Természetjáró Egyesület immáron 11. alkalommal rendezi meg Dunán innen Dunán túl névre hallgató népszerű teljesítménytúráját február 25-én, azaz jövő héten szombaton.

Szabó Szabolcs

A túrák forgatókönyve ezúttal is követi az elmúlt tíz esztendő vaskos hagyományait. Mint az a Pentele Természetjáró Egyesület tájékoztatójából kiderül, február 25-én immáron 11. alkalommal indulhatnak útra a lelkes természetbarát túrázók - ezúttal is a már korábban megszokott 8, 15, 20, 30, 50 kilométeres távokon.

Rajt a Gárdonyi iskola előtt. A szervezők remélik, az időjárás ezúttal is kegyes lesz majd a több száz résztvevőhöz Fotó: Archív

A túra útvonala kis szintkülönbségekkel hol a magas löszpart peremén, hol a Duna partján halad, érintve több helyi védettségű és Natura 2000-s területet, és a Dunaújvárosi Acélszobrász Tábor kiállítását, a szoborparkot. A Szentmihályi erdőben és a rácalmási Nagyszigetben is számos természeti szépség várja majd a résztvevőket. A löszpart pereméről csodálatos látványt nyújt az Alföld. Egyedülálló érdekesség hazánkban, hogy ez az egyetlen teljesítménytúra ami a Dunán keresztül halad.

Minden táv nevezése a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolában történik reggel háromnegyed héttől. Dunaújvárosból ingyenes autóbusz indul a nevezés után a Gárdonyi Géza Általános Iskola elől 7, 8 és 9 órakor, illetve ahogy a buszok megtelnek a Vízi fogadóhoz, illetve Rácalmás indulási helyre. Dunavecséről Dunaújvárosba a résztvevők ingyenes visszaszállítását a szervezők megoldják. Az előnevezés és bővebb információ az egyesület honlapján (pentelete.eoldal.hu) érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!