Hírek

2013.06.20. 17:59

Mezőőr vigyázza a határt

Mezőőri szolgálat alakult Nagykarácsonyban, hogy járőrözéssel visszaszorítsák a külterületi terménylopásokat és az illegális hulladéklerakást.

Körmendi Erzsébet

Nagyjából fél éves előkészület előzte meg Nagykarácsonyban a mezőőri szolgálat létrehozását. A külterületen szolgálatot teljesítő személy jelenlétét nagyon igényelték a földtulajdonosok, mert talán vissza lehetne szorítani a terménylopást és kevesebb szemetet raknának le a határban, ha hivatásos – intézkedésre jogosult – személy járőrözne ott, egyenruhában és fegyverrel a vállán. Abban mindenki egyetértett, hogy mezőőrre szükség van. De ki finanszírozza a szolgálatot?

A földtulajdonosok érdekében összefogott az önkormányzat és a Nagykar Kft., és közösen felvállalták a mezőőri hozzájárulás megfizetését. Ennek köszönhetően létrejött a szolgálat, Szabó Zoltán mezőőr járja már most is a határt, figyel mindenre.

Scheier Zsolt polgármester azt mondja, a szolgálat elindításához 300 ezer forint egyszeri támogatást kaptak, hogy az alapvető feltételek (egyenruha, fegyver és minden, amit a törvény előír) biztosítva legyenek. Egyeztettek is arról, hogy a mezőőr, a polgárőrök és a rendőrség összehangolt munkájával miként fedjék le a település bel- és külterületeit. Szabó Zoltán mezőőr egyébként hivatalos személy, aki a megyei rendőr-főkapitányságtól kapta meg szolgálati jelvényét és igazolványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!