Hírek

2016.06.02. 18:35

Mezt cseréltek - István egy héttel később utazik

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester és Pecsét István közösen tájékoztatta a sajtó képviselőit csütörtökön.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester nagyrabecsülését fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a Pecsét István gyógykezelését elősegítő gyűjtőakció sikeréhez. A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kezdeményezésére indult gyűjtést dr. Dorkota Lajossal, a megye és a város díszpolgárával közösen felkarolták, és jóvoltukból is nagyszerű összefogás bontakozott ki a városban és a térségben.

Megtudtuk: változott az utazás időpontja. István elmondta, hogy jövő héten az Egyesült Államokban tartózkodik a máj specialista orvos, és csak a következő héten tér majd vissza Kínába, ezért június 7. helyett június 19-én indul István a nagy útra, ahonnan reményei szerint gyógyultan tér haza. Az egészségi állapotáról elmondta azt is, hogy a PET-CT halmozódást mutatott a transzplantált májában is. A vastagbél felső szakaszán korábban észlelt tükröződésről kiderült, hogy gyulladás, és a fiatalember reméli, a máját illetően ugyanilyen jó hírt kap a specialistától.

Cserna Gábor polgármester egy pólóval ajándékozta meg Pecsét Istvánt. A felirat önmagáért beszél. Fotó: Zsedrovits Enikő

Hogyléte felől érdeklődtünk... Kérdésünkre István mosolyogva mondta: tartja magát. Nagyon várja a kiutazást, és meggyőződése: meg fog gyógyulni. Biztatják, hiszen sikeres nemzetközi egészségügyi központban és eredményes team kezeli majd. Arra számít, hogy másfél hónapot kell majd a kórházban töltenie. István nem aggódik. A rák elleni harc nagyon kemény dolog, de ő küzd - erőt merít az összefogásból és szeretetből, ami körülveszi. Dorkota Lajos közbenjárt az érdekében a Külügyminisztériumnál is, ennek köszönhetően a honkongi főkonzul segíti majd a kinti kommunikációját.

Cserna Gábor ajándékkal engedte útjára Istvánt: a DLSZ főtitkára, Petrás Gábor segítségével egy póló készült neki Veled vagyunk! felirattal. István is sorszámozott pólót adott át a polgármesternek, amit a miskolci bányász kollégái készítettek, és a fiatalember személyes üzenetet is írt rá a polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!