Hírek

2015.03.05. 14:20

„A foci helyett a szegényeket támogassuk”

Dunaújváros - Ő nem sportellenes, de a focinál vannak fontosabb dolgok is, mondta sajtótájékoztatóján a PM képviselője.

Pekarek János

A városi futballstadion vendégbejáratánál rendezett sajtótájékoztatót a Párbeszéd Magyarországért (PM) helyi szervezetének közgyűlési képviselője, Szabó Zsolt csütörtökön délelőtt. A szokottnál nagyobb médiaérdeklődést kiváltó tájékoztató előtt a stadion kapujára két plakátot ragasztott ki a politikus. Az egyiken a felirat: Magyarország összefog! Több pénz a családomnak! , s a képen Orbán Viktor koccint vejével, Tiborcz Istvánnal. A másik felirata: „A Fidesz gazdaságpolitikája: kórház, szociális segély, lakhatás, oktatás (ezek áthúzva) - STADION ”

Szabó Zsolt tájékoztatóján elmondta: tiltakozásképpen rendezte meg a PM aznapi akcióját, mivel Dunaújvárost is elérte a Fidesz ámokfutása. Szeptembertől nem indul gimnáziumi osztály a város egyik legpatinásabb középiskolájában, a Bánkiban, kérdés, hogy lesz-e önálló kórházunk, de azt tudjuk, hogy lesz stadionunk. Szabó szerint több mint háromszázmillió forintot költ focira a város, a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cégeivel kötött szerződések alapján a pálya világítására és az eredményjelző táblára fizetnek ennyit. A számlákat a polgármester személyesen írta alá, tette hozzá a képviselő.

- Többet költünk a miniszterelnök hobbijára, mint a nehéz szociális helyzetben lévőkre! - jegyezte meg Szabó. - Nem tudjuk elfogadni, hogy fontosabb legyen a foci, mint más, azt pedig végképp nem tudjuk elfogadni, hogy úgy lesz családbarát Magyarország, hogy Orbán Viktor családjához kell annak tartozni, aki előrébb akar jutni!

 

Címkék#PM#stadion

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!