Hírek

2015.09.17. 16:03

Mi lesz a Bánki helyén?

Dunaújváros - A Bánki felhagyott épülete nem kerül ebek harmincadjára, mint a zöld rendelő - ígéri az alpolgármester.

Körmendi Erzsébet

Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola a Dunaújvárosi Főiskola épületébe költözött, így a régi épület üresen maradt gondoskodni kell az ingatlan őrzéséről. A közgyűlése megbízta a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.-t az épület üzemeltetésével október elsejétől jövő év januárjáig, valamint napi 24 órában a cég vállalta az őrző-védő tevékenységet is.

Szepesi Attila tájékoztatott a Bánki épületének hasznosításáról Fotó: Ady Géza

Besztercei Zsolt a hasznosítás felől érdeklődött, mert évi 13 millió forintba kerül az őrzés. Szabó Zsolt a zöld rendelővel vont párhuzamot nem szeretné, ha hasonló sorsra jutna ez az ingatlan is.

- Nem lesz zöld rendelő a Bánkiból! Az épületet októbertől veszi át az önkormányzat. Egyik szárnyába a Gazdasági Ellátó Szervezet költözik, és a másikra is vannak elképzelések, amelyek később a közgyűlés elé kerülnek. Próbáljuk az épületet pályázat útján felújítani. Nem kerül ebek harmincadjára, ezt a polgármester nevében is ígérhetem - hangsúlyozta válaszában Szepesi Attila alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!