Hírek

2014.05.09. 18:55

Közösségi sportélmény a mozi előtt

Dunaújváros - Sportos hétvégi ajánlattal várják a városlakókat az előttünk álló két napon a Dózsa mozi előtti téren.

Szabó Szabolcs

A városközpont megújítását célzó beruházáshoz kapcsolódóan rendeznek háromnapos közösségi sport- és kulturális programsorozatot a Dózsa Mozicentrumban és az intézmény előtti, melletti köztereken.

A Miénk itt a tér címmel jelentkező vidám hangulatú kavalkád pénteken három órakor kezdődött és még két napon át várja a városlakókat.

Most akkor melyik ujjamat harapjam meg, gondolhatták a térre érkezők, hiszen a szervezők gondoskodtak róla, hogy bőséges kínálat várja az érdeklődőket, főként a gyermekkel érkező családokat.

A teljesség igénye nélkül néhány lehetőség: floorball, streetball, kézilabda, mászófal, élő csocsó, zumba, kick-boksz aerobic, spinning, tornász bemutató.

A mozi jobb oldalánál a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiatal tehetséges hálóőrei Zajnon Noémi, Szóládi Georgina, Németh Csilla, Csapó Kyra, Víg Vivien várták a próbálkozók kísérleteit a kézilabda büntető dobásoknál, de népszerű volt a falmászás is. A moziban pedig kézműves foglalkozások és filmek csábították a kikapcsolódni vágyókat.

Szombaton ismét 15 órától indul a sportos kavalkád.

A már említett foglalkozások mellett társas játékkal és sakkal is melegíthetünk a folytatásra. Délután négy órától egy különleges, vidám horgászat színesíti majd a programsort a békás szökőkútnál ideiglenes üzemelő Varázstónál.

A színpadon ezúttal is 15 órakor nyitnak a fellépők. Lesz tornász bemutató, zumba, TRX, a sort 18 órakor az Európa Nap keretében a Vasas Néptáncegyüttes látványos bemutatója zárja majd.

Vasárnap 13 órától indul a móka. A kínálatban helyet kap az íjászat és számos népi játék is: lápon járás, gólyalábazás, hordón lovaglás, patkódobálás, diótörés, szögbeverés. Délután 15 órától pedig kerékpár ügyességi verseny, BMX és gördeszka bemutató is csábítja az érdeklődőket.

Az ingyenes programokra a szervezők szeretettel várják a családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!