Hírek

2015.02.11. 18:25

Miért nem lett téli jégpályánk?

Dunaújváros - Választ kaptunk az önkormányzattól kérdésünkre: miért nem lett jégpálya a városközpontban?

Pekarek János

Itt lett volna jégpálya decemberben, ha lett volna. Nem lett
Fotó: Ady Géza

A városi közgyűlés tavaly decemberben fogadta el azt a határozatot, amely egy jégpálya kialakítását célozta meg a Városháza téren, írta válaszában Pálfi-Németh Tünde, önkormányzati sajtószóvivő.

„A kivitelezés tervezésekor olyan nem várt feltételek láttak napvilágot, melyre korábban nem számíthatott önkormányzatunk a határozat elfogadásakor. Ezek többek közt egy plusz kiszolgáló épületet, ivóvíz bekötését és szennyvízelvezetés megvalósítását is jelentik.

Hivatalunk megvizsgálta a hivatal A-szárnya mögötti parkolót, hogy a víz- és szennyvízhálózat nyomvonala merre húzódik. Megközelítőleg ötvenméteres körzetben mindkét közmű megtalálható, azonban a Városháza tér uniós pályázati forrásból valósult meg, így a legközelebbi hálózatra csatlakozni nem lehet, mivel ötéves fenntartási kötelezettségünk van, így bontást nem végezhetünk.

Ezért előzetes felmérés alapján a Széchenyi park túloldaláról tudnánk kiépíteni a csatlakozást, bontásokkal. Elsőként a csatlakozások kiépítését kellene megtervezni, majd engedélyezésre benyújtani a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőséghez, miközben a területet átszelő egyéb közművekkel is az egyeztetáés megtörténne. (E.ON: áram, gáz, Invitel, DIGI: optikai kábel). A tervezés várhatóan az egy hónapot nem haladná meg, az engedélyezési eljárás minimum 1 hónap, és csak ezután jöhetne a kivitelezés, illetve önkormányzati részről a fedezet biztosítása (várhatóan 1 millió forintot meghaladó költségek: tervezési, engedélyezési díjak, valamint a kivitelezés).

Mindennek fényében hosszas egyeztetés és a szakemberek segítő szándéka ellenére sem valósulhatott meg a decemberi és januári hónapban a jégpálya felállítása, ennek okán pedig olyan időbeli és technikai csúszással kell számolnia hivatalunknak, mely már irrelevánssá teszi ennek idei évi megvalósítását.

Önkormányzatunk folytatja a kivitelező vállalkozóval az egyeztetéseket, a közgyűlés a leszűrt tapasztalatokat és az esetleges többletköltségeket mérlegelve pedig dönthet egy jövőbeli megvalósítás lehetőségéről. ”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!