Hírek

2013.01.22. 15:11

Mikor járjanak a buszok?

Dunaújváros - Az új menetrendre a szokottnál is többen panaszkodtak elsősorban a Béke városrészben lakók közül. A Volán módosító javaslatairól e héten dönt a közgyűlés.

Körmendi Erzsébet

Az észrevételek, panaszok többsége a 40-es járatra vonatkozott, de voltak kifogások a 17-es, a 44-es buszokkal kapcsolatban is, valamint sokan nehezményezték a 21-es járat megszüntetését. A Béke városrészben decemberben tartott lakossági fórumon elhangzott vélemények - és más tapasztalatok - figyelembe vételével az Alba Volán Zrt. vezetői menetrend-módosítási javaslatot dolgoztak ki, amelyről csütörtökön tárgyalnak a képviselők.

A Békében lakók megszokott járata, a 40-es változatlanul járna a jövőben is, erre építené a Volán a változásokat. A 17-es ezentúl a 18-as vonalán közlekednének úgy, hogy igazodnának a vasúti csatlakozásokhoz, és a  40-essel közös szakaszokon az utazóközönség jobban eloszlana a két busz között, ezáltal megszűnne a 40-es zsúfoltsága. A 24-es vonalon munkanapokon délután negyed négykor induló járatnak felesleges visszamennie a szigetre, mivel a városból oda már nincs utas. A 27-es vonalon beiktatnának egy Baracsi úti megállót - az utasok kérésére. Korrigálnák a 35-ös  menetrendjét, hogy a vidékről bejáróknak megkönnyítsék az átszállást az újtelepi megállónál a reggeli, esti műszakváltáskor. A 44-es esetében szintén a munkába és iskolába eljutást vették figyelembe, amikor javasolták: a reggel negyed hetes busz 6.20 órakor menne a Békéből, és 7.10 óra helyett 7.15-kor indulna a Papírgyártól. A 11-es járat esetében a hétvégi menetidő csökkentését javasolja a Volán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!