Hírek

2013.11.15. 17:45

Mikulásfalva csodás világa

Nagykarácsony - Gyerekek garmada vette körül péntek délelőtt a Mikulást. Elkezdődött a téli fesztivál.

Körmendi Erzsébet

A Mikulás szaloncukrot osztotta a nyitónap kis vendégeinek már az udvaron, a dolgozószobájában pedig csomagot adott ajándékba mindenkinek

Gyermeksereg szeme láttára, szülők és újságírók gyűrűjében hivatalosan is elfoglalta helyét téli rezidenciáján a Mikulás. Nagykarácsonyi otthonának kulcsát Scheier Zsolt polgármester adta át ünnepélyes keretek között tegnap délelőtt a szépen felújított épület bejárati ajtaja előtt. A helyi óvodások versekkel és dalokkal köszöntötték a nagyszakállút, aki természetesen teli puttonnyal érkezett a nagy eseményre, a gyerekek nagy örömére: két kézzel kapkodtak a feléjük dobált szaloncukor után. Mert a Mikulástól kapott cukornak különleges az íze.

A nyitó eseményen Simon Lajos, a Mikulásfalva Kft. új vezetője köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy nem pihenéssel töltötték az időt az elmúlt fél évben, hanem rendbehozták a vén ajándékosztó otthonát, így megújult formában várhatták a mostani szezon kezdetét. Számos közérzetjavító változást lehet felfedezni tavalyhoz képest. A pénztárat például a házon kívülre helyezték, hogy ne legyen nagy a zsúfoltság, az épület hátsó részében várócsarnokot részt alakítottak ki, vagyis ezen a télen már nem kell hóban, esőben, fagyban kint dideregniük a gyerekeknek a bebocsátásra várva. Külön vizesblokkot is kialakítottak a nyáron tényleg komfortosabb lett minden. A főépület is megújult belülről: társalgó helyiség, benne kandallóval, pénzverdével, mellette nagy karácsonyfás közlekedő helyiség, majd a meseszoba, ahol már minden gyermek csak arra vár, hogy bemehessen a Mikulás dolgozószobájába.

Novemberben és decemberben teljesen megváltozik az élet Nagykarácsonyba. Scheier Zsolt már várta ezt az időszakot, mert örül annak, hogy szeretetet visznek a gyermekek mindennapjaiba, közösen várják a karácsonyi ünnepeket.

Mikulásfalva nevezetességeinek a térképe is átrajzolódott, a Magyar Betlehemet például a templomtól áthelyezték a polgármesteri hivatallal szembeni területre. A Mikulásház szomszédságában, a falusi élet kertjében békebeli falusi hangulat, lovakkal, tyúkokkal, mézeskalácssütödével és még sok érdekességgel fogadja a látogatókat, nemsokára hatalmas, téli szánkópályával...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!