Hírek

2016.06.26. 19:00

Minden a hal körül

Dunaújváros - Hagyományteremtő szándékkal rendeztek szombaton Horgász, Halászlé- és Halfőző Versenyt a Szalki-szigeten, kulturális és sportprogramokkal kiegészítve.

Balla Tibor

A kezdeményezés fajsúlyát pontosan mutatja, hogy fővédnöke - aki jelenlétével is megtisztelte a megnyitót - dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros díszpolgára volt. Részt vett a rendezvényen dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, valamint a város mindhárom alpolgármestere, Gombos István, dr. Ragó Pál és Szepesi Attila is. Mindemellett emelte a rendezvény rangját dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke, Siklósi Béla, a Velencei-tavi és Duna-menti HESZ elnöke, Csizmadia Csaba Megyei halászati felügyelő, Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke is. A program megnyitó beszédében Hingyi László önkormányzati képviselő kiemelte, Dunaújvárosnak szüksége van egy gasztronómiai rendezvényre

A legjobb halászlét készítők : Vajda Tibor (III. hely), Daróczi Gábor (I. hely), Tóth Géza (II. hely) Fotó: Zsedrovits Enikő

Szombaton, már kora reggel elfoglalták helyeiket az állami horgászjeggyel rendelkező horgászok, hogy az előző napon betelepített 10 mázsa halból a legtöbbet kifogják. Bár ennek csak töredékét emelték ki a szákokba, de még azokat is visszaengedték, így a helyi horgászok örömét szolgálják majd. Az eredményhirdetéskor a szervezők részéről Vachter János elmondta, 44 induló regisztrált, akiknek 80 százaléka helyi erő, a maradék húsz százalék további nyolc helyről érkezett Előszállástól Adonyig. Az abszolút kategóriában első helyezést ért el Kecskés Károly 7990 grammal, a második helyet Nyeste Balázs érte el 5480 grammnyi kifogott hallal, a harmadik helyet Kovács Miklós érte el 3490 grammal, aki egyben a legnagyobb halat is fogta. A legeredményesebb női versenyző Farkas Károlyné, míg a legeredményesebb fiatal Zsiga Levente volt. A kísérőrendezvényként elsőként zajló Peca Focikupát az Öreg Harcsa csapat nyerte meg. A díjakat Hingyi László, Sztankovics László, Kalácska András és Petrás Gábor adták át.

A rácalmási Sirály Horgász Egyesület csapata főzi a halászlét

A Halászlé- és Halfőző Versenyre hasonló számban neveztek, mint a horgászoknál. Az ő esetükben egy háromtagú zsűri döntött az eredményekről. Nem is akárkik, igazi szaktekintélyek. Bede Róbert mesterszakács, számtalan gasztronómiai televíziós műsor szereplője, Várnai Zsolt, éttermi mester, valamint Juhász Gábor, a Dunagyöngye Halászcsárda konyhafőnöke értékelte az elkészült ételeket. A maximum 240 pontból 211-et ért el Vajda Tibor és csapata, ezzel a harmadik helyen végzett, 214-et Tóth Géza és csapata, akik a másodikak lettek, míg 220 ponttal első lett Daróczi Gábor és csapata.

A délután, este pedig a kultúrprogramoké volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!