Hírek

2014.04.07. 15:30

Minden lehetséges eszközzel

Dunaújváros - Illéssy István, az LMP helyi jelöltjét kértük fel arra, értékelje pártja és önmaga választási teljesítményét.

Szabó Szabolcs

- Örömmel tölt el bennünket, hogy a Lehet Más a Politika megőrizte parlamenti helyét. Sajnos, az LMP küldetése, amely szakítani kívánt és kíván az elmúlt 25 év politikai közjátékaival nem teljesedhetett ki a választásokon. A párt minden lehetséges jogi eszközzel fel fog lépni a kormányzó pártok túlhatalmával szemben. Hisszük, hogy ennek a politikának hosszú távon lesz eredménye és képesek leszünk felmutatni egy érvényes alternatívát összegezte a vasárnapi voksolás eredményét lapunknak Illéssy István, az LMP helyi jelöltje, akit a választókörzeti eredményéről is kérdeztünk:

- A célunk az volt, hogy ebben a körzet is hozzuk a parlamenti küszöbhöz szükséges öt százalékot, ha kevéssel is, de ez nem sikerült. A szavazási adatokból jól látható, hogy a városi körzetekben jól teljesítettünk, ám a vidéken még kevésbé ismert az LMP, és annak programja. A következő hetek, hónapok munkáját e tapasztalatok alapján kell majd felépítenünk. Az LMP-nek van valós és érvényes programja a magyar vidék számára is tette hozzá Illéssy, aki nem kíván indulni az önkormányzati választásokon: Örömmel vállaltam a feladatot, de úgy gondolom, hogy vannak tehetséges és tettre kész fiatalok, akik jól be tudják majd mutatni azokat az elveket és értékeket, amelyeket az LMP képvisel, a következő hónapokban főként az ő munkájukat szeretném segíteni tapasztalataimmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!