Hírek

2014.03.05. 16:30

Molnár Istvánt köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Baracs - A családtagokon kívül Várai Róbert polgármester is köszöntötte 90. születésnapján Molnár Istvánt.

Körmendi Erzsébet

Pista bácsi Hercegfalván, a mostani Mezőfalván született és ott is élt mindaddig, amíg a baracsi téeszben nem kapott munkát. Elhivatott mezőgazdász: Gödöllőn tanulta ki a szakmát, több állami gazdaságban dolgozott agronómusként, majd páratlan eredményekkel vezette Mezőfalván a Dimitrov TSz-t. A szövetkezetek összevonása után nem túl jó évtizedek következtek, pedig az öntözéses földművelésben, a gyapottermesztésben is sikeres volt. A háztájija bővelkedett az állatokban, valamint óriási fóliasátrában rózsa, kardvirág, szamóca volt, a földjén pedig megtermett minden, amire a családnak szüksége volt.

Első házasságából kettő gyermeke született. Második feleségével, Marikával több mint ötven boldog évet töltöttek együtt, és egy lányuk született, Valika. Pista bácsi öt unoka és két dédunoka büszke nagyapja. Elmondta: Nekem a vers az Isten! Most is arany éremmel jöttem haza a Ki mit tud? -ról, és sok rendezvényen szavalok örömmel.

Címkék#90 éves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!