Hírek

2015.01.15. 14:55

9 csőtörés van a távfűtő rendszerben

Dunaújváros - Sorozatos csőtörések nehezítik a DVCSH karbantartóinak életét - néhol várni kell a javításra.

Pekarek János

Nincs jó hírünk a Kossuth utcai lezárt parkolók ügyében! Megkaptuk az ígért tájékoztatást a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft-től: még ott sem tudják, hogy mikor fogják kijavítani a távfűtő rendszerben keletkezett hibát, s ezután helyreállítani a lezárt autóparkolókat.

Ahogyan többször megírtuk, a Kossuth Lajos utca 2. számú ház lakói közül sokan jelezték, hogy elfogadhatatlan számukra a már egy hónapja tartó parkoló-lezárás. Ráadásul míg decemberben csak egy parkolóhely volt lezárva, januárban már három állt zár alatt. Az ok: egy méretes gödör a talajban.

Munkatársunk, Molnár Dorottya a Kossuth utcai gödör mellett. Valahol ott lenn van a baj (Fotó: Ady Géza)

Kiderült, hogy előbb csak a díszburkolat süllyedt meg (ekkor zártak le egyet a parkolóhelyek közül), majd január elején, némi földmunka után már három jutott erre a sorsra.

Az indok: a DVG Zrt. munkatársai tárták föl a süllyedést, és felfedezték, hogy nagyobb mennyiségű földet mosott ki onnan a távhővezetékből szivárgó víz. Ezután átadták az ügyet a DVCSH-nak.

Ott azonban pillanatnyilag nincs szabad kapacitás a Kossuth utcai parkolókra. Azon a helyen ugyanis, amint a szakemberek megállapították, mindössze a távfűtő akna fedőlapja repedt meg: maga a szolgáltatás nincs veszélyben, a fűtés megy.

A város más részein azonban már sokkal nagyobb problémákkal kell megküzdeniük a DVCSH karbantartóinak. Csütörtökön például 9 (kilenc!) helyen volt kisebb-nagyobb csőtörés a dunaújvárosi távfűtő rendszerben!

A távfűtés mindenhol működött - de előbb ezeket a töréseket kell megjavítani ahhoz, hogy a szolgáltatás ne kerüljön veszélybe. Ezután kerülhet sor a Kossuth utcai aknafedő cseréjére, majd a gödör feltöltésére, a parkolók helyreállítására.

A sorozatos csőtörések oka a rendkívüli hőingadozás: az, hogy egyik nap mínusz 10, másnap plusz 10 fok van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!