Hírek

2015.09.20. 19:18

Hasznos volt a gyerekeknek és a szakembereknek is a Nagy Sportágválasztó

Dunaújváros – Péntek után szombaton is nagyon sokan látogattak el a Nagy Sportág- és Hangszerválasztó dunaújvárosi eseményeire.

Gallai Péter

Az országos programhoz kapcsolódott helyi seregszemlén, az uszodában és a Vasvári iskola udvarán, összesen harmincnégy sportág és nyolc hangszer mutatkozott be, de a festészet is teret kapott idén. A jó időnek is köszönhetően csak pénteken, a szervezett óvodás és iskolás csoportokkal ezerkétszáz gyerek ismerkedhetett, válogathatott kedvére a kínálatból. Okkal volt elégedett Pető Zsolt főszervező a szombat délutáni záráskor: kétezernél is többen látogattak el az eseményre.

A vitorlázórepüléstől kezdve nagyon sok sportág képviselői mutatták meg magukat a két nap alatt, természetesen a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázói sem maradtak ki a sorból
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Azért vagyok biztos ebben már a rendezvény vége előtt, mert tavaly, amikor szintén kétezer körüli látogató járt kint, nem voltak ennyien szombaton. S még délutánra sem ürültek ki a helyszínek, folyamatosan jönnek az érdeklődők. Ez a hatodik sport és negyedik hangszerválasztónk, szerintem kezd beérni munkánk gyümölcse. Bár év elején, amikor elkezdjük szervezni, mindig vannak problémák, de ilyenkor, amikor ránézek a boldog és önfeledten mosolygó gyermekek arcára, azt mondom segítőimmel együtt, hogy már ezért abszolút megéri amit csinálunk. De biztos vagyok benne, hogy minden szakosztály fedezett fel tehetséges ifjakat, vagy sikerült nem is egy gyerekkel megszerettetni valamelyik hangszert. Örülök neki, hogy a szponzorok mellett az önkormányzat is támogatott minket - fogalmazta meg gondolatait Pető Zsolt, a kajak-kenu szakosztály elnöke.

Egyébként szombaton nem is egy olyan fiatallal találkoztunk, aki ugyan jár sportolni, vagy éppen muzsikálni, de most kapva kapott a lehetőségen, hogy élőben másban is kipróbálhassa magát. Két kislány, Páger Petra és Kálmán Lilla a hangszeres vonalat szervező Wesley-Da Capo iskola színeiben táncol, Petra korábban több sportágat is kipróbált, most a kajakozás érdekelte leginkább a kinti medencében. Kálmán Gábor pedig azt mondta: amit csak lehet megnéz, letesztel.

Az eseményre kilátogattak a DPASE labdarúgó klubjánál vendégeskedő vajdasági, csantavéri gyerekek is, akik a határon túli fiataloknak szervezett hagyományos sporttáborban vettek részt Dunaújvárosban. A tizenöt általános iskolás fiatalnak is nagyon tetszett a rendezvény, s természetesen nem mentek úgy el, hogy ne próbáltak volna ki több sportágat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!