Hírek

2013.10.18. 16:15

Mindenkiből lehet önkéntes! Programzáró a HÍD-nál

Dunaújváros - Befejeződött a HÍD Egyesület egyéves, az önkéntes munkát népszerűsítő pályázati programja.

Pekarek János

Az önkéntes munkát népszerűsítették a HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület munkatársai az elmúlt egy évben a városban és Daruszentmiklóson, valamint Nagykarácsonyban.

Az egyéves programra pályázaton nyert 20 millió forintot a HÍD még 2012-ben, az Új Széchenyi Terv és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

A munka során a városban, valamint a két községben tizenöt intézménnyel, szervezettel működtek együtt.

Rohonczi Sándor és Rauf Pál (HÍD) dr. Galambos Dénessel  (Fotó: Ónodi Zoltán)

A program zárókonferenciáját október 17-én rendezték meg a Dunaújvárosi Főiskola Semmelweis úti kollégiumának Kék Szalonjában: a tanácskozáson ott volt Rauf Pál, a HÍD elnöke, Rohonczi Sándor ügyvivő és dr. Galambos Dénes megyei kormánymegbízott.

A programban önkéntes pontokat hoztak létre. Az összegző konferencián elhangzott, hogy nagyon sokféle önkéntes munkát szerveztek, igen sok helyen - a fő sikereket pedig a dunaújvárosi Móra Ferenc, valamint a daruszentmiklósi és a nagykarácsonyi általános iskoláknak köszönhetik. Ők voltak a legfőbb mozgatói az Önkéntes Karácsony elnevezésű akciónak, amikor adományokat, ajándékokat gyűjtöttek, és ugyancsak az iskolások segítették sikerre a nyáron a Mit csinálsz önkéntesen?, valamint a Mesterségem címere című akciókat is. Utóbbiban különböző foglalkozásokat mutattak be az önkéntesek, ezzel is segítve például az iskolák hetedik osztályosainak pályaválasztását.

De amellett, hogy az érdeklődőkkel megismertették az önkéntesség szabályait és lehetőségeit, segítettek felkészítésükben, és tapasztalatcserét is szerveztek.

A projekt megvalósításában 150 önkéntes vett részt, 4524 órában. Az egyéves projekt segítségével a tartós munkanélküliek is kaphatnak egy lehetőséget. Önkéntes tevékenységük révén ugyanis jogosulttá válhatnak az úgynevezett foglalkoztatást helyettesítő támogatásra, amelyet a lakóhelyük szerint illetékes munkaügyi központon keresztül vehetnek igénybe. A pályázati projektben különös figyelmet fordítottak a hátrányos helyzetű munkavállalók álláskeresésének segítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!