Hírek

2016.10.26. 19:40

Mindenszentekre készülve

Dunaújváros - Koszorú, krizantém és mécses is beszerezhető a standokról - rendkívül bőséges a választék. Jószerével nincs talpalatnyi hely a piacon, ahol ne virágot, koszorút, mécsest árulnának. Igazán szép sírdíszt szerezhetünk be Mindenszentekre, halottak napjára.

Zsedrovits Enikő

Örökzöldek illata lengi körül a dunaújvárosi piacot, nem is meglepő ez, hiszen néhány nap és itt a mindenszentek, majd a halottak napja.

Tegnapi portyánk során azt tapasztaltuk, hogy nagyon szép temetőben való portékákat kínálnak az árusok.

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint a krizantémmal, amiből széles a színválaszték - fehér, sárga, apróvirágú esetében bordó is lehet -, de a képünkön szereplő árus, Szlovák Krisztina szerint a vajszínű a legkelendőbb. A nagyfejű krizantém szálanként legolcsóbban 150 Ft-ért kapható, de a tetszetősebb darabok ára 300 Ft-ra is rúghat.

Széles kínálat várja a vásárlókat Szlovák Krisztina pultjánál. Tapasztalata szerint a vajszínű krizantém a legkeresettebb ilyenkor<
Fotó: Zsedrovits Enikő

A közepes méretű virágokat leginkább csokorba rendezve kínálják: 1000 forint körüli összegért tudjuk beszerezni, míg a kicsi krizantémból kötött bokréta 200-400 Ft-ot kóstál. Sokszor praktikusabb a kaspóban nevelt növény, amelyből a kisebb cserepes 500-ba, a nagyobb cserepes 1300 Ft-ba kerül.

Aki inkább koszorút szeretne elhelyezni szerettei sírján, annak sincs nehéz dolga a beszerzéssel, ugyanis számtalan méretű, nagyon változatos díszítéssel ékített koszorúk közül válogathat. A Nordmann-fenyő alappal készültek 1500 forintos áron, míg a műanyag girlandból, selyemvirággal díszített koszorúk mérettől függően akár 600 Ft-ért is beszerezhetők, de az 1500-1800 forintért kínáltak már igazán formás darabok. És ha a mű példányoknál tartunk, ne feledjük: krizantémból is vásárolhatunk selyemből készültet, ennek ára 250 Ft.

Végül ejtsünk szót a gyertyákról, mécsesekről is! Árat nem említve körülbelül tíz-tizenöt százalékkal olcsóbban juthatunk hozzájuk, mint az üzletekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!