Hírek

2016.05.26. 18:50

Mindent a hegesztésről - konferencia az egyetemen

Dunaújváros – Csütörtöktől szombatig a Dunaújvárosi Egyetem ad otthont a 28. Hegesztési Konferenciának, amelyre hazai és külföldi szakemberek is érkeztek.

Gallai Péter

A rangos szakmai esemény megnyitója tegnap volt a campuson, ahol a szervezőbizottság nevében dr. Palotás Béla, a DUE rektorhelyettese, majd dr. habil András István, a DUE rektora köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta, számukra mindig nagy öröm, ha otthont tudnak adni tudományos tanácskozásoknak. Ezt követően bemutatta a DUE képzési palettáját, tudományos munkáját, a sportéletben betöltött szerepét.

Dr. Gáti József, a konferencia és a Magyar Hegesztési Egyesület elnöke megnyitójában kiemelte, megtisztelő, hogy egy modern, intenzív fejlődést mutató egyetemen tarthatják meg ezt a nívós eseményt, amelyet kétévente rendeznek meg.

- Azaz ötvenhat éve eleink rakták le azokat az alapokat, amelyre folyamatosan építkezve be tudjuk mutatni az új eredményeket, készségeket. Az utóbbi évek arra irányultak, hogy megmutassuk azt a fejlődést, ami megjelent a hazai hegesztési iparban a szerkezetek gyártása, a technológia területén. Ám nem feletkezdtünk meg arról a célról sem, hogy teret adjunk a fiatal, feltörekvő nemzedéknek. Ezért idén is lehetőséget adtunk arra, hogy a felsőoktatásban, az alap- és mesterképzésben, illetve a szakmérnöki képzésben a legjobb szakdolgozatokat és diplomamunkákat megversenyeztessük. A legjobbaknak pedig lehetőséget adunk a konferencián arra, hogy előadást is tartsanak.

Dr. Gáti József után Gayer Béla, a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés általános igazgatóhelyettese, majd dr. Trampus Péter professzor, a MAROVISZ elnöke, a Dunaújvárosi Egyetem oktatója mondta el gondolatait.

Ezt követően díjátadások következtek. Hegesztő szakmérnök képzésben Török Máté (Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) diplomamunkája nyerte el az első helyet. Mesterképzésben Váradi Dávid (Miskolci Egyetem) lett az első. Alapképzésben Tóth Tamás (Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) dolgozatát ismerték el.

Életműdíjat vehetett át dr. Kovács Mihály (posztumusz), Kristóf Csaba, Fehérvári Attila. A Hegesztő Ifjúságért-díjat pedig dr. Török Imre kapta.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!