Hírek

2017.06.01. 17:25

Mindig látszódj, légy óvatos!

RÁCALMÁS Már a vakációra készültek azok az iskolások, akik meghallgatták a helyi rendőrök és polgárőrök előadását csütörtökön.

Pekarek János

Hagyományainak megfelelően a nyári vakáció közeledtével nagyon hasznos tanácsokkal szolgált a rácalmási Szent György Polgárőr Egyesület a kisváros diákjainak - de természetesen semmi nem tiltja, hogy ezeket a tanácsokat a felnőttek is figyelembe vegyék.

Az ifjú kerékpáros: Szalai Zsombor, a rendőr pedig Fridrich Ferenc rácalmási körzeti megbízott Fotó: Zsedrovits Enikő

Csütörtökön rendezett bemutatójukon az iskolában felhívták a nyári szünidőt nagyon váró fiatalok figyelmét arra, hogy rajtuk is komoly felelősség nyugszik, különösen abban a tekintetben, hogy épségben érjék meg nem csak az őszi iskolakezdést, hanem további, hosszú, boldog éveiket is!

Ehhez pedig (egyebek között) annyit kell tenniük, hogy kerékpáron közlekedve mindig tartsák be a közlekedési szabályokat, mert bár nekik nem kell KRESZ-ből vizsgázniuk, de azért nagyon hasznos, ha ismerik például a balra kanyarodás szabályait, vagy az elsőbbségadás előírásait.

Egy, a kerékpáros helyzetgyakorlatok közül Rácalmáson, tegnap Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezeket a szabályokat rögtön ismertették, sőt, be is mutatták az előadást tartó rendőrök és polgárőrök. Továbbá (biztos, ami biztos) fényvisszaverő karszalagokat, prizmákat és mellényeket is kiosztottak a fiatalok között, némi helyzetgyakorlattal színesítve, és remélhetőleg emlékezetessé téve a vakáció előtti találkozást mindannyiuk számára...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!