Hírek

2016.09.13. 19:30

Mindnyájunknak el kell menni! - " Inkább a segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide!"

Dunaújváros - Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára érvelt a kényszerbetelepítés ellen kedd este Dunaújvárosban, a Fidesz helyi szervezetének lakossági fórumán.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőként és házigazdaként köszöntötte a fórumon résztvevőket a városháza zsúfolásig megtelt rendezvénytermében, majd azt mondta: a nemzet sorsfordító kérdéseiben való döntés fontos dátuma október másodika.

- Olyan sorskérdésről döntünk az október másodikai népszavazáson, amivel kapcsolatban a Kossuth-nótát kell idéznem: Mindnyájunknak el kell menni! Meg kell védenünk az értékeket, amelyeket a nemzet közös erővel elért, ezeréves magyarságunkat, és biztosítani további létünket a Kárpát-medencében. Nemmel kell szavazni a kényszerbetelepítésre, ezzel erős és népszavazással, tehát a legdemokratikusabb módon született felhatalmazást adni a kormánynak, amelyet képviselhet Brüsszel akaratával szemben - monda dr. Galambos Dénes köszöntőjében, majd átadta a szót dr. Kovács Zoltánnak, aki elsőként helyi vonatkozásokat említett:

- Területi közigazgatásként felelős államtitkárként jó hírrel szolgálhatok: a város szégyenfoltjaként emlegetett zöld rendelőből egységes kormányhivatalt alakítunk ki a Modern Városok Program keretében, ahol egy helyen intézhetik az ügyeiket, és eltűnik az ottani szörnyűség.

Zsúfolásig megtelt a városháza rendezvényterme a tegnapi lakossági fórumon Fotó: Ady Géza

Az államtitkár személyes dunaújvárosi kötődéseit, fiatalkori tornász élményeit is említette, és elismeréssel szólt a fejlődésről, amelyet tapasztalt most a városban. Kiemelte például a főteret, amelyet igazi agórává alakított a fideszes városvezetés. Majd tovább fűzte a gondolatokat a kvótareferendumra, és azt mondta: A népszavazás ezekről a személyes ügyekről ugyanúgy szól, mint országunk és Európa sorsáról. Mi, az ország középső vidékén élők szerencsések vagyunk, nem érzékeljük a saját bőrünkön a migránsáradat következményeit úgy, mint az északi és a déli megyékben élők.

- Másfél millió bevándorló jött Európába, többségük a nyugat-balkáni útvonalon érkezett, és a bevándorlás utánpótlása korlátlan - sorolta a tényeket Kovács Zoltán a prezentációja elején, és Brüsszel elhibázott válaszaként emelte ki, hogy a határvédelem helyett a kényszerbetelepítés mellett kardoskodik. - Csak népszavazással állíthatjuk meg a menekültáradatot - tette hozzá, valamint példákkal cáfolta Brüsszel érveit, azt például, hogy a migráció nem függ össze a terrorizmussal. Nyomatékosította: a népszavazás nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy; határvédelemre szükség van; és Inkább a segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide! . Az államtitkár bírálta a Fidesz magyar politikai ellenfeleit is, akik - mint mondta - a külhoni magyarokra nemet mondtak, de egymillió bevándorlót betelepítettek volna.

A kérdések előtti zárszóként Galambos Dénes arra kérte a városokban, a falvakban élőket egyaránt, vegyenek részt a népszavazáson, mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre, mert gyerekeik, unokáik jövője a tét.

Saját sorsunkról döntünk

- Legnagyobb feladatunk, amiért ma Dunaújvárosba is eljöttünk, hogy érveket adjunk azoknak az embereknek, akik komolyan veszik azt, hogy meg kell védenünk az országot a migráns nyomástól, illetve attól, hogy Brüsszel ránk kényszerítsen egy kvótát, akaratunk ellenére. El kell mondanunk az embereknek, milyen veszély leselkedik Magyarországra.

dr. Kovács Zoltán miniszterelnökségi államtitkár

Ötven százalék fölötti részvétellel kell zárulnia a kvótareferendumnak ahhoz, hogy eredményes legyen. Magyarország ritkán alkalmazta eddig a népszavazás intézményét, de a fontos kérdésekben, mint az uniós csatlakozás, a NATO, a tandíj, vizitdíj ügyében voksoltunk, most pedig, amikor a saját sorsunkról van szó, arról, kivel szeretnénk együtt élni, szintén mi dönthetünk - mondta újságírói kérdésre válaszul dr. Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!