Hírek

2016.12.05. 20:35

Miska: alapozó munkálatok

Pákozd/Dunaújváros - Végre, elkezdődött. Már Miska talapzatán dolgoznak a szakemberek Bogárhalmon.

Szabó Szabolcs

Az utóbbi hónapokban többször adtunk hírt arról, hogy hamarosan elkezdődnek a pákozdi Bogárhalomra költöző Miska huszárszobor kivitelezési munkálatai.

Örömmel jelentjük, végre elkezdődött az a munkafolyamat, amelyre évek óta várnak az alkotáson dolgozó szakemberek.

Simítás közben - a 13 méter magas Miska huszár talapzatával még idén végeznek a kivitelezők


- Egyre derűsebbek vagyunk. A szükséges anyagi források biztosítottak, végre megérkezett az érvényes építési engedély. Az eredeti ütemtervhez képest kicsit csúszásban vagyunk, ám ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, még be tudjuk hozni a következő hetekben, hónapokban. Még idén el kell, hogy készüljön a talapzat. Januárban pedig szeretnénk átszállítani a jelenleg még Rácalmáson lévő betonsablonokat - mondta el megkeresésünkre Rohonczi ROHO István, Miska huszár alkotója.

Dr. Szeles Péter, aki kezdeményezte, hogy egy lakossági fórum keretében tájékoztassák a munkálatokról a helybelieket

- A polgármester úr engedélyével körbekerítettük az építési területet, figyelembe véve a baleset- és munkavédelmi előírásokat is. Szeretnénk, ha a közeljövőben kiépülne egy kamerarendszer, amelynek segítségével a világhálón is bárki figyelemmel kísérhetné az építkezés fázisait. A helyben élőktől is több visszajelzés érkezett hozzánk, találkoztunk jó pár félreértéssel is, amelyet mihamarabb szeretnénk tisztázni. Arra kértük a település vezetőit, hogy még az idén vagy a jövő év elején hívjanak össze egy lakossági fórumot, ahol mindenről tájékoztatjuk majd a helybelieket, és megoldást találhatunk az esetlegesen felmerülő kérdésekre is - tette hozzá dr. Szeles Péter, a projektért felelős vállalkozás ügyvezetője. A szervezők döntöttek a tavaszi avatás pontos dátumáról is. A tervek szerint 2017. május 9-én ünnepélyes keretek között adják majd át Miska huszárt.

 

Kis képünkön dr. Szeles Péter, aki kezdeményezte, hogy egy lakossági fórum keretében

tájékoztassák a munkálatokról a helybelieket





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!