Hírek

2017.02.14. 18:00

Várhatóan május elejére készül majd el a szoborkolosszus

Rácalmás/Pákozd - Számos, a Miska huszár sorsát érintő kérdésben születik ma döntés. Építési láz előtt.

Szabó Szabolcs

A remélt, hamarosan érkező jó idővel felgyorsulnak majd az idén tavasszal Pákozdra költöző Miska huszár építési munkálatai Bogárhalmon. A szakemberek az alkotás talapzatának vasalási munkálataival már végeztek, és elkészült a munkagépek számára elengedhetetlen ideiglenes út is.

Májusra tervezik a szoboravatást - Miska végleges, pákozdi állomáshelyén Fotó: Zsedrovits Enikő

- Minden bizonnyal fontos nap lesz a mai, hiszen a fővárosban véglegesítjük azokat a megállapodásokat, amelyek Miska huszár építési munkálatait tartalmazzák. A januári kemény fagyok minket is hátráltattak, ám örömünkre szolgál, hogy minden fontos előkészítő munkával végeztek a szakemberek a pákozdi Bogárhalmon. Így elkészült az az ideiglenes út is, amely lehetővé teszi, hogy az építkezéshez elengedhetetlen daru is biztonságosan dolgozhasson a többi munkagéppel egyetemben.

A Bogárhalmon található alap szerkezete már készen áll, hogy hozzákapcsolják az újabb elemeket Fotó: miskahuszar.hu

Az alkotás talapzatának bevasalása már a múlt év végén elkészült, ehhez kapcsoljuk majd hozzá Miska huszár első részletét. A speciális betonból 2016 nyarán kiöntött mintaformák átszállítása is hamarosan megkezdődik, az helyszíni öntési munkálatok pedig várhatóan március második felében kezdődnek majd - felelte megkeresésünkre Vas János, a technológiai megvalósításért felelős szakember, aki kitért arra is, azok a szükséges esztétikai és művészeti munkálatok, amelyek véglegesítik majd a szoborkolosszust, várhatóan áprilisban kezdődnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!