Hírek

2015.06.23. 15:04

Mit csökkentsenek? - A Fejér Megyei Kormányhivatal kérdőívek kitöltésére kéri a polgárokat

Dunaújváros - A Fejér Megyei Kormányhivatal kérdőívek kitöltésére kéri a polgárokat. Arra kíváncsiak, milyen állami rezsicsökkentést szeretnének.

Körmendi Erzsébet

A kormánya célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségeket enyhítő állami rezsicsökkentést, mégpedig az állampolgárok véleménye alapján. Jövőre 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt terveznek a közigazgatási térítési díjak apasztása, illetve megszüntetése révén. Ezért az állampolgárok, vállalkozások bevonásával konzultációt kezdeményeztek. A konzultációban résztvevők kifejthetik véleményüket számos hatósági eljárással kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj és illeték megszüntetéséről, valamint javasolhatják egy-egy további, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás díjmentessé tételére.

Az állampolgárok és a vállalkozások számára külön kérdőív van, amely kitölthető a www.kormanyhivatal.hu honlapon:http://allamirezsicsokkentes.kormanyhivatal.hu/. Az online-kérdőívek augusztus 6-án 24 óráig tölthetők ki. A kitöltés önkéntes és anonim.

A Dunaújvárosi Kormányablakban (Októrber 23. tér 1.)  is beszerezhető kinyomtatva az állampolgári és a vállalkozói kérdőív, és ugyanott le is adható. Kihelyezett gyűjtőládákat találnak az ügyfelek a Dunaújvárosi Járási Hivatal ügyfélfogadó helyiségeiben is.

Dunaújvárosban a járási hivatal ügyfélfogadó helyiségeiben kinyomtatott formában is hozzájuthatnak a kérdőívekhez, és ugyanott ládákat is kihelyeztek, ezekbe lehet beledobni a kitöltött nyomtatványokat: kormányablak (Október 23. tér 1.), a foglalkoztatási osztály (volt munkaügyi kirendeltség Gagarin tér 1/a), földhivatali osztály (Vasmű út 39. 1. emelet), járási hivatal (városháza alacsony épület), népegészségügyi osztály (városháza 5. emelet), élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi osztály (polgármesteri hivatal 9. emelet).

A rezsicsökkentési konzultáció helyi információit dr. Kovács Péter osztotta meg lapunk olvasóival. Fotó: Ady Géza

- A Dunaújvárosi Járási Hivatal területéről eddig 51 vállalkozói és 172 állampolgári kérdőívet kaptunk vissza, kitöltve - tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Péter, a járási hivatal vezetője. Adó, például gépjárműadó-csökkentési lehetőségre vonatkozó kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a felmérés nem tipikusan az adókra vonatkozik, hanem inkább a hatósági ügykezelések illetékére. Viszont a válaszok között van lehetőség saját javaslattal élni, amire volt is példa az elmúlt időszakban. Egyebek mellett az autópálya, a tüdőszűrés díjának, bizonyos fizetős háziorvosi ellátás díjának, az első lakáshozjutás illetékének a mérséklését jónak tartanák a válaszadók.

Várják a kitöltött kérdőíveket és a további javaslatokat augusztus 6-ig interneten és a imént felsorolt járási hivatali helyeken!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!