Hírek

2017.08.06. 17:00

Erdős Viola sikerei: A tetovált modell, akinek énekes karrierje is jó úton halad

Erdős Viola még csak 19 esztendős, de egyik nagy álmát már kipipálhatja a bakancslistáján. Címlaplány szeretett volna lenni, elérte. De nem ez volt az egyetlen célja.

Balla Tibor

Erdős Viola megosztó személyiség. Az orrékszer, a kettévágott nyelv, a nyaktetoválás sokakban vált ki elutasító hozzáállást. Pedig egy bájos, csupaszív, célokkal teli ember szíve dobog a színesre „varrt” bőr alatt. Egy olyan emberé, akit nem kényeztetett a sors, ám a küzdelemtől soha nem ijedt meg. A rezsire valót pultosként keresi, tetovált modell, és énekesi karrierje is jó úton halad. Azon kevesek egyike, aki határozottan, mosolyogva állítja, kiegyensúlyozott, boldog ember. Pedig nem volt könnyű soha neki.

Erdős Viola élő példája, hogy oktondi dolog előítéletesnek lenni. Bár sokak számára ijesztő, talán még elrettentő is a külseje, komoly céljai vannak, és közösségi oldalának mottója egy Shakespeare idézet. Akar és tud küzdeni az álmaiért. Nem adja fel egykönnyen.

Erdős Viola

Fotó: A szerző

Már kisgyerekként csodálta a címlaplányokat, az volt az álma, hogy egyszer az ő arcképe mosolyogjon vissza rá a magazin borítójáról. Aztán elkezdték érdekelni a tetoválások, és elhatározta, hogy tetovált modell lesz. Persze ez nem egyszerű, főként, ha nem módos családból származik az ember lánya, és nem tudja megfizetni a méregdrága portfóliót. Épp csak, hogy középiskolába került, amikor egy ismerősét megkérte, hogy fotózza. Ezek a képek felkerültek a közösségi oldalakra, ahol tetszést arattak, és egyre többen keresték meg, már nem neki kellett fotóst vadásznia, ők keresték meg. Egyre népszerűbb modell lett. Aztán meglátta a hirdetést a Tattoo Magazin és Inked Models közös versenyéről, a Miss Tattoo 2017-ről, amelynek fődíja a magazin címlapfotózása volt. A 125 jelentkezőből már csak 16-an jutottak a döntőbe. Viola meglátva a hosszú hajú, gyönyörű, telikaros tetoválásokkal rendelkező vetélytársait, lényegében már lemondott a dobogóról is. Az eredményhirdetésen ő lepődött meg a legjobban, amikor győztesként hirdették ki a nevét. Sírva ment fel a színpadra. Azt mondták neki, ő az egyéniségek közül is kitűnik egyéniségével. A fotózáson már túl vannak, hamarosan ő lesz a magazin címlaplánya. Azóta még többen keresik fotózásra, ő pedig így fogalmazott: Ennél már csak feljebb van, soha nem akarok megállni. Soha nem leszek elégedett, mert mindig minden lehet még jobb.

Erdős Viola bakancslistáján nem csak a kifutó és a címlap szerepel, a zenés színpad is az elérendő célok között szerepel. Vannak olyan családi felvételek, amelyeken fafaragó édesanyjától kapott fa mikrofonnal a kezében énekli együtt a szöveget édesapja zenekarával. Apukája nagy húzóerő és példakép számára ma is. Kicsit sajnálja, hogy nem sokkal ismertebb, mert szerinte az embereknek hallani kellene, ahogyan zenél. Meg is fogadta, ha ő egyszer az életben befut, akkor édesapja mellette fog állni a színpadon, hogy az emberek hallhassák.

A zenei alapok Violánál megvannak, hiszen hét évig tanult zongorázni, bár nem túlzottan szerette. Most már újra vágyakozik a hangszerre. Számára soha nem volt kérdéses, hogy zenével fog foglalkozni. Kérdéses az volt inkább, hogy el tud-e jutni egy olyan szintre, amikor már a megélhetését is jelenti majd az éneklés. Tisztában van vele, hogy rendkívül nehéz a pálya, amelyre készül, de vallja, aki szereti, annak sokat ad.

Énekesi karrierje is bíztató jeleket mutat. Egyelőre csak annyi árulható el, jelentkezett az idei X-Faktor válogatására. A televíziócsatornával kötött szerződése nem engedi, hogy további részleteket eláruljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!