Hírek

2017.05.08. 17:45

Letíciát kedden műtik Badenben - Folytassuk az akciót!

Dunaújváros - Letíciát kedden operálják a Bécs melletti Baden klinikáján.

Pekarek János

Orvosai és családja sokat várnak ettől a műtéttől. Egyelőre annyit tudunk biztosan a négyéves Móna Jázmin Letíciáról, hétfőn reggel nyolc óra előtt elindult édesanyjával és két kísérőjével az ausztriai Baden bei Wien városába, ahol a tervek szerint kedden reggel megoperálják.

Ha minden jól megy, akkor Letícia lesz az első beteg az osztrák műtőben, vagyis a lehető legkevesebb várakozással esik túl a beavatkozáson, amelynek során őssejteket kap. Az utat személyautóval tették meg: egy ismerős család ajánlotta fel ezt a segítséget.

Letícia a Dunaújvárosi Hírlap és a dunaújvárosiak egyik támogatottja. A kislány egészségesen, bár a rendes időnél korábban született - azonban a szülés utáni napokban agyvérzést szenvedett, ami maradandó károsodással járt.

A gyerek ezért nem fejlődött úgy, ahogyan kellett volna: négyévesen sem ülni, sem járni, se beszélni nem tud. Az eddigi diagnózis szerint soha nem lesz teljesen egészséges, de állapotában javulást hozhat az operáció, amelyet Baden bei Wienben végeznek osztrák orvosok, s amelynek költsége négymillió forint.

Móna Jázmin Letícia még itthon, édesanyjával
Fotó: Ady Géza

Ezt a pénzt a szerény körülmények között élő család alig két év alatt gyűjtötte össze, nagyrészt használt műanyagkupakok beváltásából, de több jótékonysági akciót rendeztek a városban Letícia javára. Gálaműsort adtak például érdekében a helyi óvodások is.

Letícia várhatóan szerdán érkezik haza (ha semmi nem jön közbe...), majd egy kontrollvizsgálat, azután pedig rehabilitációs kezelés vár rá Budapesten.

Az első két rehabilitáció költségeire már megvan a pénz: természetesen a műanyagkupakok árából. Azonban a további kezelésekre még szükség van összegyűjtött kupakokra.

A segélyakciónak tehát folytatódnia kell!

RAKTÁR KELLENE

Bár nagyon sokan segítettek és segítenek önzetlenül Letíciának és családjának, mégis van egy nagy gond a kupakgyűjtéssel. Mégpedig az, hogy pillanatnyilag nincs olyan hely, ahol az összegyűjtött kupakokat az értékesítés előtt tárolni tudnák. A család kéri, hogy aki(k) átmenetileg nélkülözni tud(nak) egy zárható helyiséget, garázst, jelentkezzenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!