Hírek

2016.12.16. 16:55

Most a mentősök kaptak segítséget, ünnepi előzetest

Nagykarácsony - Különleges vendégeket fogadtak Nagykarácsonyban a Mikulásházban ezen a héten szerdán a déli órákban. A csoport Ozsváth Kálmánnak, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársának vezetésével egyenesen a Mikulás invitálására érkezett.

Balogh Tamás

Az ünnepi hangulatban lévő vendég, Ozsváth Kálmán a következőket mesélte el a különleges vizitről lapunk kérdéseire válaszolva:

- Attól féltem, hogy valami nagy baj történt, amikor mentős egyenruhás embereket láttam a Mikulásház udvarán!

- Szerencsére nem bajról, hanem örömről számolhatok be, hiszen köszönetet szeretnénk mondani a Mikulásnak és Müller Miklós polgármester úrnak azért, mert lehetőséget biztosítanak körülbelül hatvan, az Országos Mentőszolgálat kötelékéhez tartozó nagycsaládos számára egy különleges ünneplésre. Közülük ennyien jöhetnek ide Nagykarácsonyba, Mikulásfalvára, hogy találkozhassanak a téli mesék állandó, kedves szereplőjével is, akivel együtt hangolódhatnak a közelgő karácsonyi ünnepre.

Ozsváth Kálmán interjút készít Müller Miklós polgármesterrel

- Ön a vendéglátók legjobb embere, mivel látom a szemén, hogy megfogta ez az élmény, és még hisz a Mikulásban, valamint az őt körülvevő meseszép álomvilágban!

- Természetesen, hiszen a decemberi időszak a keresztény kultúrkörben a várakozás és talán az ajándékozás, az örömszerzés időszaka, és mivel most mi is ajándékot kaptunk, hálásak vagyunk érte!

- Reális helye van az életükben az ehhez hasonló segítségeknek? Szívesen elfogadják azokat?

- Minden ajándék és segítség, amit a bajtársaink kapnak, az természetesen lehetőség arra, hogy egy újabb lendületet kapjanak a feladataikhoz. Rendkívül nehéz a munkájuk, hiszen folyamatosan stresszben vannak, amikor arra a sokféle szituációra készülnek, ami rájuk vár. Köszönjük az ehhez hasonló felajánlásokat és segítségeket, mert nagyon jólesnek.

Ozsváth Kálmán, az OMSZ kommunikációs munkatársa, Müller Miklós polgármester, a Mikulás és a manója Nagykarácsonyban Fotó: Balogh Tamás

- Megismerve a Mikulás itteni világát, tudja-e ezt ajánlani az ide készülődő bajtársainak?

- Nem csak nekik, hanem az ország összes polgárának és a határon túliaknak egyaránt. Remélem, hogy Mikulásfalvát előbb-utóbb a világ minden részéből felkeresik majd! Az ideérkezőket nagy kedvességgel fogadják, emellé jó ellátást és remek programokat kapnak a látogatók, és természetesen találkozhatnak a Mikulással is.

Az egész éven át mindnyájunknak segítséget nyújtó vendégeket a mesebeli ajándékozó mellett Müller Miklós, a község polgármestere is fogadta. Vele a megismerkedésük után beszélgettünk

- Különleges vendégeket is invitáltak ide a mai napon. Miért őket választották?

- A Mikulás bácsi különleges felajánlása volt, hogy lássuk vendégül az Országos Mentőszolgálat bajtársait illetve nagycsaládosait itt Nagykarácsonyban. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen programot tudunk adni egy országos szerepkört betöltő szervezetnek.

- Mikor érkeznek a meghívottak?

- Néhányan már megjelentek, de többségükben valószínűleg a hét végi napokon fognak idelátogatni.

- Az elmúlt hetek mit bizonyítanak, szívesen választják az érdeklődők ezt a mesés programot?

- A mögöttünk álló időszakban sikeres és nagyon jól látogatott volt a rendezvénysorozatunk.

- Ezek szerint divatos" dolog még a Mikulással barátkozni?

- Ez nem egy örök divat. Annál sokkal többről van szó: ez az életünk része. A Mikulás bácsival jó dolog jóban lenni, hiszen ő mindent lát és mindenről tudomást szerez. Ennek megfelelően kell viselkednünk egész évben. Jónak kell lennünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!