Hírek

2016.09.02. 18:40

Most először egyetemként

Dunaújváros - Közel egyórás tanévnyitó ünnepséggel indította útjára a 2016/2017-es tanévet a Dunaújvárosi Egyetem délelőtt.

Balla Tibor

Az illusztris résztvevők is mutatják, szintet lépett a dunaújvárosi felsőfokú oktatási intézmény az egyetemmé válással. Az ünneplőbe öltözött diákokkal szemben az asztaloknál ugyanis dr. András István rektor mellett ott ült Bánhidi-Nagy Attila címzetes főiskolai docens, a MÁV Zrt. elnöki főtanácsadója, Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás-vezérigazgatóhelyettese, prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója, a Dunaújvárosi Főiskoláért díj tulajdonosa, Nyikes Csaba, a Dutrade Zrt. operatív igazgatója, Bertalan Zsolt, a Smart Future Lab Zrt. vezérigazgatója, dr. Kovács Miklós, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, dr. Seebauer Márta, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese, Suszter Tamás rendőr őrnagy, Dunaújváros rendőrkapitánya, Mészáros Virág, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese, dr. Palotás Béla, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, Ternay Nikolett, a Hallgatói Önkormányzat ügyvivő elnöke, valamint a különféle szakokat gondozó intézetek igazgatói: dr. Szabó Csilla Marianna, a Tanárképző Központ főigazgatója, dr. Kukorelli Katalin, a Társadalomtudományi Intézet igazgatója, dr. Horváth Miklós, a Műszaki Intézet igazgatója, dr. Király Zoltán, az Informatikai Intézet igazgatója.

Az ünnepi műsor nyitányaként Balogh Zoltán András két dzsessz sztenderdet adott elő trombitán. Ezt dr. András István rektor ünnepi beszéde követte, amelyben az egyetem ez évi sikereit taglalta, aminek köszönhetően közel kétezer hallgatóval kezdhetik meg az idei tanévet, immár az alkalmazott tudományok egyetemeként. Kiemelte, egyre nagyobb az érdeklődés az intézményben folyó oktatás iránt, ezt bizonyítja, hogy a felvételizők száma a tavalyi 515-ről 671-re emelkedett, így ebben az esztendőben 525 diákot tudtak felvenni, akik közül kilencvenen angol nyelven hallgatják majd a tárgyakat.

- Számunkra a hallgató érték - jelentette ki, ezért is indították annak idején a hallgatói sikerességet támogató programot. Mára ott tartanak, hogy a lemorzsolódás 20, helyenként 30 százalékkal csökkent. Kitért a nyelvvizsga pilot-programra, amelynek résztvevői 90 százalékos sikerrel tettek vizsgát, és így megkapták diplomájukat. Megemlítette, hogy erősödik az egyetem nemzetközi jellege, egyre több a külföldi hallgató. Szóba kerültek a stratégiai partnerek és sportsikerek is.

A rektori beszéd után az elsőévesek fogadalomtétele következett, amelynek szövegét Szerdahelyi Éva mondta elő számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!