A hallgató és az intézmény közös érdeke is a sikeres tanulmányok

2016. március 08., 19:14 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - A hallgatói lemorzsolódás csökkentéséről rendeztek konferenciát az egyetemen, ahol karriernapra is várták a hallgatókat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- Nagy örömmel jövök mindig Dunaújvárosba, legutóbb a felsőoktatási stratégiáról szólva néhány fontos hívószót emeltem ki: verseny, siker, minőség, teljesítmény. Az intézmények részéről mindezek egyik alapfeltétele a hallgatói lemorzsolódás csökkentése - fogalmazott a „HASIT”, vagyis a Hallgatói Sikerességet Támogató Program pilot projektjének nyitórendezvényén dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosa, aki elmondta, egyes szakoknál sajnos a lemorzsolódás eléri a 30, 40 százalékot is. 2020-ra azt várják a felsőoktatási intézményektől, legalább tíz százalékkal csökkenjen e mutató. A Dunaújvárosi Egyetem korábban megkezdett HASIT-programja ezért is fontos, mert számos jó és más intézményeknél is alkalmazható módszert kínál.

A miniszteri biztos köszöntőjét követően dr. András István beszélt a Dunaújvárosi Egyetem céljairól és törekvéseiről, majd dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes ismertette a már nemzetközi oktatási színtéren is bemutatott HASIT alapelemeit, külön kiemelve, hogy a jövőben komolyan kell foglalkozni a diplomához szükséges nyelvvizsgákkal is. A folytatásban már a HASIT alprojektjeivel ismerkedhettek a felsőoktatási intézmények képviselői.

A sikeres hallgatóknak is akadt plusz feladatuk tegnap, hiszen a tavaszi karriernapon számos szervezet és cég várta a leendő munkavállalókat.

 

Szabó Szabolcs

2016. március 08., 19:14 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...