Hírek

2017.06.16. 16:55

Mozgalmas hónapok - Idén csaknem 55 millió forint jut fejlesztésre, építésre, javításra

Gombos István, az 1. választókerület önkormányzati képviselője pénteken sajtótájékoztatón összegezte az idei évben a kerületben már elkészült beruházásokat és fejlesztéseket, valamint a következő fél év azon munkálatait is bemutatta, amelyekre már megkötötték a kivitelezési szerződéseket.

Szabó Szabolcs

- A város folyamatos fejlődését is jól példázza, hogy idén jóval több forrást tudtunk biztosítani az 1. választókerületben elvégzendő feladatokra is. E beruházások legfontosabb ismérve, hogy az itt élők igényeit meghallgatva és összehangolva történjenek. Jól mutatja ezt a nemrég elkészült parkolóbővítés a Kodály Zoltán utcában - volt Kisdobos és Úttörő utca - is. Egyrészt volt egy erős lakossági igény, hogy több parkolóhelyre lenne szükség, másrészt érdemben a zöldterületek arányát sem kívántuk csökkenteni, és az itt élő idősebb polgárok kéréseit is figyelembe kellett vennünk. A visszajelzések szerint mindezen elvárásokat sikerült összehangolnunk - mondta el a pénteki sajtótájékoztatóján Gombos István, akik elmondta, az első hat hónapban 14 fejlesztést, beruházást és javítási munkát zártak le a választókerületben. Ezek között találjuk a már említett parkolóépítést, az Eszperantó úti garázsok előtti útszakasz felújítását, a Jászai Mari tér vízelvezetésének rendezését, a Duna sor 5. előtti járdaburkolat helyreállítását, valamint az Osztrava tér 1. szám előtti vízelvezetés megoldását. A 14 feladatra összesen 15,6 millió forintot fordított az önkormányzat.

A képviselő a következő hónapok feladatairól is számot adott. Még az idei évben megvalósul az Ady E. utca páratlan oldalán található járda felújítása térkőburkolattal, szintén térkövet kap a Barátság útja 54-56. szám között található járdaszakasz, az Eszperantó úti garázsok utáni burkolatának felújítása, valamint a Kossuth Lajos utca 3. szám előtt található parkoló felújítása térkő burkolattal. Az imént felsorolt munkálatokra több mint 21 millió forintot fordítanak majd.

Gombos István külön kiemelte, hogy folytatódik a Vásártér fejlesztése is. Még idén elkészül az oda vezető járda, a biztonságos közlekedés érdekében gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, a járdaszakasz mentén kiépítik a közvilágítást, és elvégzik az akadálymentesítéssel összefüggő feladatokat is. E beruházás összértéke pedig csaknem 18 millió forint lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!