Hírek

2014.09.02. 14:25

Mozgalmas tanév lesz Mezőfalván

Mezőfalva - A nyári vakáció végével újra benépesednek a tantermek, ismét gyerekzsivajtól lesznek hangosak a falu utcái, terei. Szeptember első napján a Petőfi Sándor Általános Iskolában 365 diák kezdte meg tanulmányait, köztük 46 elsős.

Horváth László

Kvárik Éva nagyobbik lányát Kvárik Nórát az iskolába kíséri. A kisebbik gyereke Farkas Noémi pedig most jön óvodába. Így szülőként neki kétszeresen is izgalmas a szeptember

Reggel hét órától gyülekeztek a kis elsősök régi intézményükben az óvodában. A két osztálynyi apróságot a búcsúzkodást követően a leendő tanító nénik kísérték át új otthonukba. Az út nem volt hosszú, hiszen csak egy rövid sétányira van a suli. Nem is láttunk ekkor még búslakodó, pityergő gyermeket.

A tornaterembe érve aztán egy csöppségnél mégiscsak eleredtek a könnyek. Talán a sok ismeretlen arc, vagy a nagy tér ijesztette meg. A rémült szemek azonban hamar csillogóvá váltak, amikor az iskola hagyományos évnyitójának műsora elkezdődött. Először az óvodából érkezők számoltak be a nyári készülődés vidám pillanatairól, majd a hatodikosok mókás táncos előadása volt hivatott meghozni a kedvet az új tanévhez.

A gyerekek produkcióját követően Jaksics Erzsébet igazgatónő köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta: Mindegy, melyik korosztály nevelését vállaljuk, munkánkhoz mélységes emberszeretetre, bizalomra és tehetségre van szükség ahhoz, hogy minden nap és minden helyzetben igazán meg tudjunk felelni annak a feladatnak, amit úgy hívunk: pedagógusi hivatás.

A tanévnyitó végén az igazgatónőt az előttük álló tanévről kérdeztük:

- Mozgalmas tanévre számítunk, hiszen az új kerettanterv az ötödik-hatodik évfolyamon esedékes. Az odafigyelésre és a koncentrációnkra amiatt is nagy szükség lesz, mert a felmenő rendszerben a korábbi innovációkat is folytatni kell. A harmadik és a hetedik évfolyamban a mindennapos testnevelés bevezetése és az egésznapos iskolai oktatás az alsó tagozat szinte teljes részén, valamint az 5-8. osztályig a tanulószoba szervezése állítja kihívás elé az iskola kollektíváját. Szeptember első napja valamennyiünk életében különleges dátum. Különösen igaz ez azokra a családokra, ahol először megy iskolába a gyerek - mondta el Jaksics Erzsébet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!