Hírek

2014.09.12. 17:50

Újabb Muki-emlékek

Az alábbi, korához képest nagyon szép állapotban megőrzött fotó 1961-ből való.

Körmendi Erzsébet

Várnagy Józsefné (Csikesz Veronika) 1961-ben állt a mozdonyon

Várnagy Józsefnétől (lánykori nevén Csikesz Veronikától) kaptuk - a fénykép őt ábrázolja kislány korában. Őt, majd később a kishúgát is örömmel vitték ki a szülők a Vidám Parkba Vera még működő állapotából ismerhette Mukit és kisvonatát, amelyet 1965-ben vontak ki az aktív forgalomból és nyugdíjaztak . Olvasónk később a fiával és a lányával is kilátogatott a Vidibe, nagyon szerették az elvarázsolt kastélyt, és akkor még megvolt a repülő fent az erdőben.

A mezőfalvi Tóth Béla tekert egyet az elöl lévő kerekén 1988-ban

A mezőfalvi Tóth György és felesége mezőfalváról utazott be egykor a gyerekekkel, hogy a család egy kellemes hétvégi napot, délutánt töltsön a dunaújvárosi Vidám Parkban. A fotón a házaspár legkisebb gyermeke, Béla integet kifelé Muki vezetőfülkéjéből 1988-ban. A felvételt a bátyja, Gyuri készítette, aki akkor tizenkét éves volt, és fotószakkörre járt. A két fiú, és középső testvérük Attila is nagyon kedvelte a kiállított kisvonatot, sokat szaladgáltak körülötte.

 

 

Címkék#Muki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!