Hírek

2014.05.13. 16:50

Múlt helyett a jelen

A Fidesz után Cserna Gábor polgármesterként is reagált Pintér Attila sajtóközleményére, amelyben az MSZP helyi elnöke bírálta az ünnepi közgyűlésen elhangzottakat.

Körmendi Erzsébet

Kampánybeszéd? Cserna Gábor úgy véli, Dunaújváros múltját ismerjük, ezért a városalapítás évfordulóján érdemes inkább a mögöttünk álló időszak fejlesztéseiről, az elért eredményekről, törekvésekről szót ejteni – ahogyan azt tették az elmúlt években, Kálmán András polgármestersége idején is. Aki arról nem beszélt, hogy eladták a zöld rendelőt és a vasműt, bezárták, lerombolták a Barátság iskolát. A polgármester hangsúlyozta: nem sorolja a városi fejlesztéseket, amelyekre ékes példa a tegnapi Római városrészi projektnyitó. Továbbá nulla helyett folyamatos a kapcsolatuk a vasművel, dr. Galambos Dénessel közösen időpontot kértek Evgeny Tankhilevich-től, csütörtökön tárgyalnak a cégvezetővel.

Cserna Gábor említette, hogy annak idején a polgármester közgyűlési döntés nélkül állapodott meg a Hankook iparűzési adójáról. Továbbá kijelentette a sportról: nem koncepció kell, hanem működtetni azt. A fideszes önkormányzat támogatja a focit, a kézilabdát. Megoldják a következő közgyűlésen a birkózók helyzetét, továbbá röplabda akadémiát szeretnének működteti. A szocialisták is inkább segítenének! – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!