Hírek

2016.11.23. 17:45

Munkaadók és munkavállalók találkoztak az egyetemen

Karrier napot és állásbörzét tartottak szerda délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem A épületében.

Balla Tibor

Ódor Emília tájékoztatja az érdeklődőket, Tokai Viktóriát és Szabó Annamáriát Fotó: Ady Géza

A program célja, hogy a pályakezdők, álláskeresők, valamint az érdeklődők közvetlenül találkozhassanak a munkaerőpiac szereplőivel. Az idei őszi karriernap szervezői igyekeztek a kínálattal megfelelni minden korosztálynak, amibe beleértendők a középiskolások és az egyetemisták is. Az állásbörzén olyan kiállítók vettek részt, mint a Musashi, a Netfone, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központja Székesfehérvárról, a kifejezetten ausztráliai lehetőségeket kínáló Irány Külföld - Irány Ausztrália, a HVG, a Hays, az Állásstart, a kecskeméti Mercedes, az IBM Közép-Európai Informatikai Szolgáltató Központja, az izgalmas nyári tábori munkát is kínáló CCUSA, a Pridgeon and Clay Kft., a mediterrán országokba közvetítő del REY International, az IntelliFactory szoftvercég, a Dorsum informatikai fejlesztő cég, vagy a Philips Lighting Hungary.

A karrier nyomtatványt sokan kitöltötték, abban bízva, hogy számukra megfelelő állásajánlattal keresik majd meg őket

Azok a cégek, akik rendszeresen részt vesznek az őszi és a tavaszi állásbörzéken, rendszerint munkahelyet és szakmai gyakorlati helyet is kínálnak a hallgatóknak, de a duális képzés partnereként is számításba vehetők. Az állásbörzére az összes középiskola kapott meghívást, az oktatási intézményekben plakátok népszerűsítették e rendezvényt, és a vezetőket is meghívták. Az Állásstart és a HVG standján egy karrier nyomtatványt tölthettek ki az érdeklődők, amivel bekerülnek a rendszerbe a fontos adataikkal, és üzenetben értesítik őket, ha a későbbiekben számukra megfelelő állásajánlat érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!