Hírek

2013.09.13. 20:28

Munkacsoportot állított fel a Jobbik

Nemzetgazdasági érdek, hogy a vasmű talpon maradjon – hangzott el a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján.

Szabó Szabolcs

A Dunaferr helyzetével foglalkozó munkacsoportot állított fel a Jobbik Magyarországért Mozgalom – jelentették be pénteken délután a párt helyi és országgyűlési képviselői az vasmű főbejárata előtt. Pintér Tamás, a párt helyi elnöke elmondta, egy szakértőkből álló csapat két héten belül kidolgozza a konkrét ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy miként lehetne segíteni a gyár és dolgozók helyzetén.

Pintér szerint a kormány eddig nem tett meg mindent annak érdekében, hogy valós megoldási javaslatokkal álljon elő. A jelenlegi munkavédelmi ellenőrzési hullám pedig nem az az eszköz, amellyel érdemben nyomást lehetne gyakorolni a tulajdonosokra. A Jobbik országgyűlési képviselője Berta Szilvia elmondta: olyan rendszerszintű programot dolgoznak ki, amely egyaránt foglalkozik a régió gazdaságélénkítési lehetőségeivel és az esetleges elbocsátást követően állás nélkül maradt dolgozókkal.

Volner János, a Jobbik frakciójának vezetője szerint a kormány kettős mércét alkalmaz, hiszen amíg a nyugatról érkező beruházók munkahelyenként akár 10-20 milliós támogatást is kapnak, addig a vasműs munkahelyek ilyen típusú támogatása fel sem merült a kormánynál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!