Munkahely, ami barátja a családnak!

2013. február 20., 17:52 szerző: Pekarek János
komment
Dunaújváros - Létezik családbarát munkahely nálunk is, az eltérőnek látszó érdekek ellenére is, szögezték le szerdán egy helyi konferencián.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A CSEKK: a Családi Erőforrás Közösségi Központ elnevezésű pályázat jegyében rendezte meg szerdán délután a Dunamenti Regionális Népfőiskola és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Családbarát munkahely című előadást.Mégpedig a szokottnál és a vártnál sokkal nagyobb érdeklődés mellett! Vállalkozók és családanyák szép számmal tisztelték meg a rendezvényt.Holott, mint az az első előadásból, Gallai Attilánénak, a Ferrobeton Zrt. hr-(személyzeti)vezetőjének mondandójából kiderült: a családbarát jelző nem csak nőknek szól...

Ugyanakkor a munkáltató és a munkavállaló részéről is fokozott és folyamatos odafigyelést igényel. Lehetséges összehangolni a két fél első pillantásra erősen eltérő igényeit  hiszen mégis vannak közöttük közösek. Például a munkahely (a vállalkozás)  tartóssága, eredményessége, a munkaidő minél jobb kihasználása. Utóbbi például lehetséges részmunkaidővel, távmunkával, munkakör-megosztással, de rugalmas munkaidővel is.Ugyanakkor sokaknak nem a családbarát, hanem a bármilyen munkahely jelent gondot nálunk manapság, derült ki Majorné Angyal Erzsébet, a  helyi munkaügyi kirendeltség vezetőjének szavaiból. Az álláskeresők 58 százaléka például: nő!

Pekarek János

2013. február 20., 17:52 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...