Hírek

2013.02.20. 16:54

Munkahely, ami barátja a családnak!

Dunaújváros - Létezik családbarát munkahely nálunk is, az eltérőnek látszó érdekek ellenére is, szögezték le szerdán egy helyi konferencián.

Pekarek János

A CSEKK: a Családi Erőforrás Közösségi Központ elnevezésű pályázat jegyében rendezte meg szerdán délután a Dunamenti Regionális Népfőiskola és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Családbarát munkahely című előadást.Mégpedig a szokottnál és a vártnál sokkal nagyobb érdeklődés mellett! Vállalkozók és családanyák szép számmal tisztelték meg a rendezvényt.Holott, mint az az első előadásból, Gallai Attilánénak, a Ferrobeton Zrt. hr-(személyzeti)vezetőjének mondandójából kiderült: a családbarát jelző nem csak nőknek szól...

Ugyanakkor a munkáltató és a munkavállaló részéről is fokozott és folyamatos odafigyelést igényel. Lehetséges összehangolni a két fél első pillantásra erősen eltérő igényeit  hiszen mégis vannak közöttük közösek. Például a munkahely (a vállalkozás)  tartóssága, eredményessége, a munkaidő minél jobb kihasználása. Utóbbi például lehetséges részmunkaidővel, távmunkával, munkakör-megosztással, de rugalmas munkaidővel is.Ugyanakkor sokaknak nem a családbarát, hanem a bármilyen munkahely jelent gondot nálunk manapság, derült ki Majorné Angyal Erzsébet, a  helyi munkaügyi kirendeltség vezetőjének szavaiból. Az álláskeresők 58 százaléka például: nő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!