Hírek

2013.10.29. 13:50

Daruszentmiklós óriási beruházással büszkélkedhet hamarosan

Daruszentmiklós - Raktárbázist és irodaépületet magában foglaló logisztikai központ épül Daruszentmiklós határában. A munkaterület ünnepélyes átadása kedd délelőtt volt a helyszínen.

Körmendi Erzsébet

Az acélszerkezeteket forgalmazó osztrák Ingrid L.Blecha cég magyarországi fióktelepe Daruszentmiklóst választotta bázisul logisztikai központjának felépítésére. Az ipari terület infrastruktúrális beruházása után tegnap ünnepélyes keretek között átadták a munkaterületet, kezdődhet a kivitelezés, az építészeti munka. Az eseményen részt vett a beruházó részéről Albert Blecha tulajdonos, Beate Heck tulajdonos és cégvezető, Doris Haselbacher ügyvezető is. Köszöntötte a vendégeket Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere, aki elmondta: nagy öröm számára, hogy egy ilyen jelentős munkahelyteremtő beruházással büszkélkedhetnek.

Albert Blecha cégtulajdonosnak (balról)  gratulált a beruházáshoz Rauf Norbert polgármester (Fotó: Körmendi Erzsébet)

A kis községben ugyanis legnagyobb gondot a foglalkoztatás hiánya jelenti, a településen élők közül sokan keresnek állást. Az osztrák családi vállalkozás magyarországi fióktelepe már most alkalmaz egy falubeli sofőrt, valamint két alkalmazottat, akik a cég irodája melletti épületben laknak. Az elképzelések szerint tíz-tizenkét embert, sofőröket, logisztikusokat, kereskedőket szeretnének foglalkoztatni a későbbiekben.

A zöldmezős beruházás hétezer négyzetméteres raktárcsarnokot és irodaépületet foglal magában első ütemben, ami információnk szerint benzinkúttal egészül majd ki a második ütem részeként. A most kezdődő építkezés mintegy hétszázmillió forint költségvetésű, amelyhez két hektár területet vásárolt meg a cég a község határában.

Úgy tudjuk, az osztrák befektető számos magyarországi helyszínt vett szemügyre, és az M6-os autópálya lehajtójának közelsége, valamint a leendő M8-as csópont döntő érv volt, ami miatt a tulajdonos a daruszentmiklósit tartotta legmegfelelőbbnek.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!