Hírek

2013.08.09. 22:00

Munkalehetőséget szeretnének

Dunaújváros - A megyei kormányhivatal munkaügyi központjának adatai szerint az előző hónaphoz képest júniusban kevesebb volt az álláskereső a megye körzeteinek majd mindegyikében.

duol.hu

Székesfehérvár körzetében például négyszázzal (5,4 százalékkal), Gárdony körzetében százhatvannal (12,2 százalékkal), Sárbogárd térségében százharminccal (7,7%-kal) csökkent az álláskeresők száma májusról júniusra. Dunaújvárosi térségében kevésbé volt jó a helyzet, mert ugyan minimálisan hat emberrel de növekedést mutatnak a munkaügyi adatok.

A városban és körzetlében egyébként 4253-an kerestek valami munkalehetőséget az év hatodik hónapjában, ami 0,1 százalékkal több az előző havinál. Az álláskeresők 13,1 százaléka a pályakezdő, szám szerint 558 fiatal kérte a kirendeltség segítségét abban, hogy valamilyen munkát találjon magának. . Az egy év elteltével is folyamatosan nyilvántartott álláskeresők aránya a teljes létszámhoz képest 27,5 százalék. A kirendeltség összesen 245 üres álláshelyet tartott nyilván Dunaújvárosban és vonzáskörzetében a félév végén, ami az előző havinál tizeneggyel kevesebb.

Az álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya 10,6 százalék az előző havival éppen megegyező ennek alapján a városunk körzete az 5. helyen állt a megyében.

A megye nyolc területi kirendeltsége összesen 3 ezer 550 munkahelyet kínált az álláskeresőknek júniusban, melyből 1503-at e hónapban jelentettek be a munkaadók.

Az újonnan bejelentett állások majd kétharmada legfeljebb általános iskolai végzettséget igényel, és ez várhatóan 963 állástalan elhelyezkedését jelenti. A szakmunkásképzőt, szakiskolát végzettek számára 316 állást jeleztek a munkáltatók, ami a munkalehetőség egyötödét jelenti. Szakközépiskolát, technikumot, gimnáziumot végzettek 188 új állás közül választhatnak.

Elenyésző a mezőgazdasági foglalkoztatók által bejelentett munkaerőigény. Ipari vonalról 222 állást kínáltak, ezen belül az építőiparból 84-et. A nem anyagi szolgáltatás területéről 973 állásajánlat érkezett, ami az összes bejelentett munkaerőigénynek a kétharmadát teszi ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!