Hírek

2013.09.18. 17:50

Evgeny Tankhilevich: nem eladó a vasmű

Az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője szerint továbbra sem eladó a vasmű.

Szabó Szabolcs

" A Dunaferr nagyra értékeli, ha az állam segíteni akar az iparágnak, de nem felvásárlással " - fogalmazott az Origo.hu internetes lapnak szerdán Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője, aki a kormány és a vasmű tulajdonosi köre közötti tárgyalások kapcsán kifejtette: "Attól, hogy más a tulajdonos, még nem lesz nyereséges egy cég. Csodamegoldások nincsenek, ha a kormány a visszavásárlás után a jelenlegi létszámmal üzemeltetné tovább a gyárat, az továbbra is masszív veszteséget termelne. A Dunaferr nem zárkózik el egy szlovák típusú állami szerepvállalás lehetőségétől sem. "

Csütörtökön 14 órától munkásgyűlés a vasműben. Evgeny Tankhilevch a dolgozók kérdéseire is válaszol majd (Fotó:Ónodi Zoltán)

Szlovák típusú megoldás címén a kassai vasmű állami támogatására utalt a cégvezető. A szlovák kormány egy többlépcsős intézkedési csomag keretében pénzzel és kedvezményekkel is segítette a nehéz helyzetbe került kassai gyárat, amely így elkerülte a tömeges létszámleépítést, és megőrizte piaci pozícióit.

A Dunaferrhez kapcsolódó további hír, hogy csütörtökön 14 órától munkásgyűlést rendeznek a gyár kultúrtermében. A találkozó főelőadója Tankhilevich lesz, aki beszámol a vállalatcsoport jelenlegi helyzetéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!