Hírek

2014.09.08. 17:55

Munkások kerestetnek a kohóhoz

Dunaújváros - Szervezik az I. kohó átadási ünnepségét. Ugyanakkor munkásokat is keresnek!

Pekarek János

Információink szerint a kohó átadási ünnepségével párhuzamosan munkásokat is keresnek a vasműben a nagyolvasztóhoz. Mint ismeretes: várhatóan a jövő év elejéig egyszerre dolgozik majd a Dunaferr I. és II. számú kohója. Korábban az I. kohó újjáépítése után, azaz idén szeptembertől leállítani tervezték a II. kohót.

Azonban az Ukrajnából származó alapanyag szállításának akadozása miatt meghosszabbították a II. kohó üzemeltetésének idejét.

Megkérdeztük dr. Mezőközy Andrást: igaz-e a hír, hogy új munkásokat vesznek fel a kohóhoz, a két kohó párhuzamos működésének időszakára?

A cég szóvivője megerősítette értesüléseinket azzal a kiegészítéssel, hogy az operatív, napi munka szükségleteinek megfelelően, tíz-húsz főnyi kölcsönzött munkaerő alkalmazásával számolnak a kohónál. Hasonló nagyságrendben más üzemeknél is alkalmaznak kölcsönzetteket, ha az szükséges, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!