Hírek

2015.11.03. 17:38

Munkát adó falevelek: A kijelölt zsákokba nem kerülhet más hulladék, csak levelek

Dunaújváros – Az időjárástól is függ, hogy idén ősszel meddig tart majd a lehullott falevelek összegyűjtése és elszállítása.

Szabó Szabolcs

– A lombhullásra és az avar szakszerű és gyors összegyűjtésére – az előző évekhez hasonlóan – már az ősz elején, szeptemberben megkezdtük a felkészülést. A DVG Zrt. beszerezte a munkálatokhoz szükséges zsákot, gereblyét, seprűt. A lehullott levelek begyűjtése pedig már október végén elkezdődött – mondta el Iván László, a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátora, aki hozzátette, a közmunka program beosztásának megfelelően naponta húsz és ötven fő közötti közfoglalkoztatott dolgozik a város útjainak, járdáinak, parkjainak, köztereinek megtisztításán.

Keszler Zsuzsanna és Lovász Angéla kedden a Gorkij téren gyűjtötték a falevelet
Fotó: Zsedrovits Enikő

– Az első között a platán hullatja le leveleit, Dunaújváros belvárosát pedig számos platán gazdagítja, így első körben főként a belvárosra koncentrálunk, így például a Vasmű úton, az Építők útján, a Május 1. utcában, a Kossuth Lajos utcában gyűjtjük majd össze a leveleket. Fontos kiemelni, hogy az erre kijelölt zsákokba nem kerülhet más hulladék, csak falevelek, amelyeket azután előzetes egyeztetés alapján a Dunanett Kft. szakemberei szállítanak el zöldhulladékként. A korábbi évekhez hasonlóan természetesen nem csak a belvárosban gyűjtjük majd a lehullott leveleket, hanem az egész város területén. Várhatóan november közepén kapcsolódnak majd be a munkába a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának szakemberei, mintegy 20-25 fővel. Kérdés, mikor érkezik az első hó, hiszen attól kezdve már a hóeltakarításra kell majd koncentrálni a DVG szakembereinek – részletezte a következő hetek, napok feladatait Iván László, aki kérdésünkre elmondta, azok a lakóközösségek és társasházak, civil szervezetek, amelyek tervezik, hogy közösen gyűjtik majd a lehullott leveleket, azoknak a DVG Zrt. tud erre alkalmas zsákokat biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!