Hírek

2015.06.01. 17:21

Ezer Lámpás Éjszakája: sok ezer résztvevő a Duna-parton

Dunaújváros - Tíz városban összesen tízezer lámpással felszerelt lufit indítottak az ég felé vasárnap este.

Szabó Szabolcs

Vasárnapi lapzártánkkal szinte egyidőben lépett a Családi Hétvége színpadára a monstre műsorfolyam egyik illusztris fellépője, Péterfy Bori és az ő Love Band-je, amely főként Tövisházi Ambrus zenei agy munkálkodásának köszönhetően szállítja immáron nyolc kövér éve a jól komponált és fogyasztható slágereket. Ha rendesen üzemelne a hazai popipar, akkor félhetően inkább ilyen és ehhez hasonló dalokkal bélelnék ki a rádiók műsorát, ám ilyen tartalmú okfejtésünket ezennel be is zárjuk. Mert az Alsó Duna-parton három napon át üzemelő hosszított víkend zárásaként jelentkező estén, azaz az Ezer lámpás éjszakáján nem a könnyűzenei felhozatal volt a fő lényeg, hanem az utóbbi években országossá terebélyesedő kezdeményezés célja: a programsorozat legfigyelemfelkeltőbb pillanata az, amikor az ország több városában, egy időben a magasba engedik azt a több ezer világító lufit, melyekkel az eltűnt gyerekekre emlékeznek. Azok a fiatalkorúak pedig, akik látják a fényt de távol vannak szeretteiktől sose felejtsék el, hogy őket is hazavárják. Dunaújvárossal egyetemben tíz magyar városban, helyszínenként ezer lámpással szerelt lufit osztottak szét a résztvevők között.

A rövidke koncert végén az önkéntes lámpaeregetők hamar elkapkodták a segítők által terített lufitengert, amely meglepően nagy számban maradt a fegyelmezett kezekben és így a közös elengedés pillanata valóban látványosra sikeredett.

Az ezer lámpás mellett további sok ezer telefon és egyéb kütyü is villant a kezekben megörökítve az égnek indított hazahívó lámpásokat. Amint a műsorközlő Erdélyi Mónika kiemelte, bízik benne: jövőre, velünk, ugyanekkor, ugyanitt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!