Hírek

2017.08.16. 15:55

Táboroztak a rácalmási cimborák - A múltidéző túra nyomán még egy mese is született

Az idei volt az első alkalom, amikor a rácalmási művelődési házban táboroztak a cimborák. Élményekkel teli napokról adunk számot.

Körmendi Erzsébet

- Tizenhárom cimborával együtt izgalommal és várakozással telve gyülekeztünk az első napon a művelődési házban. Az egész hét az Utazás a múltból a jelenbe címet kapta, és ez alapján alakítottam, színesítettem a résztvevők programjait is. A mese, a papírszínház, az illusztrálás, különböző technikákkal, a mindennapi feloldó, ráhangolódó és szabadtéri játékok mellett sok más érdekesség is várt a táborlakókra - újságolta Törökné Antal Mária, a Cimbora klub vezetője. Elmondta továbbá: - Számomra nagy öröm volt, hogy az úgynevezett öreg cimborák is - akik jelenleg már középiskolások - csatlakoztak hozzánk segítőnek egész hétre, hogy kivegyék a részüket a cimboramunkából. A tizenhárom jelentkező között volt leendő tag is, aki majd szeptemberben csatlakozik a klubhoz.

Mukit megsimogatták a cimborák, és fel is csimpaszkodtak rá

Hétfőn a játékos ismerkedésé volt a főszerep, és papírszínházi mesék bemutatásával zárták a napot. Kedden Németh Miklósné alpolgármester segítségével túrán ismertek meg sziget múltjával: hogyan keletkezett, milyen volt régen, és összehasonlíthatták jelenlegi állapotával. A gyerekek kíváncsian hallgatták az akkori emberekről, szokásaikról szóló históriákat. Erről mesét is írtak, és rajzok is készültek. Szerdán Dunaújvárosban a Szocreál tanösvényt járták végig egy múzeumpedagógussal, majd a jelenbe csöppenve a Kortás Művészeti Intézet kiállítását nézték meg.

A papírszínház nagyon tetszett a táborlakóknak Fotó: Amatőr

Ranga Petrának a csütörtöki nap tetszett a legjobban, mert: "Csütörtökön sárkányhajózás volt a program. Már mindenki várta, mert nagyon meleg volt egész héten. Amikor a mentőmellények felkerültek, óvatosan beszálltunk a hajóba. Gábor bácsi diktálta az ütemet, ahogy az evezőket kellett húzni. Tettünk egy nagy kört a Dunán. Jó volt a levegő, és szépen sütött a nap, nagyon élveztük a táj szépségét, és hogy együtt vagyunk. Közös evezéssel tettük meg az utat, bár megálltunk néha-néha pihenni is. Kissé elfáradva, de jó kedvvel kötöttünk ki a parton a nap végén."

- Pénteken színes gálával és papírszínházi bemutatóval készültünk a hozzátartozóknak, hogy ők is láthassák, milyen sok mindennel gazdagodtunk a héten. Az élmények és a barátságok azonban a résztvevő gyerekekben élnek tovább - zárta a beszámolót Törökné Antal Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!