Hírek

2017.01.23. 17:01

Bevezetés a Kortársba - Művészetről izgalmasan, érthetően

Dunaújváros – A magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai rendre felkeresik a város neves kulturális intézményeit.

Szabó Szabolcs

A korábbi évek színházi és múzeumi látogatásai után hétfőn a Kortárs Művészeti Intézet szakemberei várták a petőfiseket egy kis rendhagyó múltidézésre és tárlatbemutatóra. A tanulóknak Nagy Annamária és Zsinka Gabriella beszélt a dunaújvárosi művészélet évtizedeiről, meghatározó személyiségeiről, valamint a KMI immáron közel két évtizedes történetéről.

Nagy Annamária (hátul) előadásában a város művészeti értékeivel és jeles alkotóival is megismerkedhettek a tanulók
Fotó: Zsedrovits Enikő

Mondhatni a legjobbkor érkeztek a petőfis tanulók a Kortársba, hiszen az intézményben éppen a múlt héten mutatkozott be Birkás István festőművész életmű-kiállítása, a jeles alkotó pedig ott bábáskodott a KMI születésénél is. Az előadások során a diákok megismerkedhettek az intézmény munkájával, a dunaújvárosi és az országos kulturális életben betöltő, hiánypótló szerepével is.

A művészettörténeti áttekintést is nyújtó rendhagyó órán a petőfisek számos fontos fogalommal és kiemelkedő művészi életpályával is megismerkedhettek hétfőn délelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!