Hírek

2014.11.27. 17:10

Nagy dobásra készül a Spartan Cheerleaders

Nemzetközi versennyel mutatkozik be a szélesebb közvéleménynek a Spartan Cheerleaders.

Szabó Szabolcs

A jövő héten vasárnap - december 7-én - a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnoka ad helyet a CheerStars Nemzetközi Cheerleading Bajnokságnak. Ha mindez nem jelentene parancsszóval egyenértékű invitálást a kedves Olvasónak, akkor az alábbiakat tessenek kiemelt figyelemmel követni.

A lexikális definíció szerint a cheerleading nem más mint hajrázás modern sportág, amely a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Elsősorban csapattevékenység, amely szorosan kapcsolódik más sportágakhoz, főleg az amerikai futballhoz, a kosárlabdához, a labdarúgáshoz.

Esetünkben azonban a cheerleading-hez hasonlóan fiatal sportágnál kell keresnünk a dunaújvárosi egylet, azaz a Spartan születését.

A Rudas középiskola diákhetén is bemutatta tudását az érdeklődőknek a Spartan, amelyre erőpróbák sora vár a jövőben

Egy vaskos sportmúlttal rendelkező lelkes csapat elhatározta, hogy szervezetten és ami ennél jóval jelentősebb, látványosan fogja buzdítani a Rudas egyre magasabbra és magasabbra jutó floorball kollektíváját. És ahogyan az ilyenkor előfordul, a szelídnek indult hobbytevékeny-ségből szenvedély, később szervezett profizmus lett. Amelynek egyik és egyben szimbolikus rendezvénye lesz a jövő héten vasárnap jelentkező nemzetközi seregszemle, amely e rohammód fejlődő sportág bemutatkozása is lesz a főiskola sportcsarnokában.

Zárásként egy kis Spartan-történet: Mint már említettük, az újvárosi Spartan Cheerleaders 2011 őszén alakult a DF-RFT OB1-es floorball csapatának szurkolócsapataként. A kezdeti sikereknek köszönhetően hamarosan több népszerű sportág oldalán is bemutatkozhattak: jégkorong, amerikai futball, labdarúgás, futsal, asztalitenisz.

Csapatmunka, összhang, összpontosítás - a Rudas tornatermében edz a Spartan

Az egyre emelkedő érdeklődésnek köszönhetően alig egy évvel később megalakult utánpótlás csapatuk is. Most pedig egy igazán nagy dobásra készülnek, hiszen szeretnének hazai pályán remekelni a nívósnak ígérkező nemzetközi szemlén.

Keresd a nőt! Pontosabban Árgyelán Dominikát, aki a Spartan Cheerleaders alapítója, főedzője, szakmai programjának megalkotója és a jövő héten vasárnap jelentkező nemzetközi seregszemle egyik főszervezője.

A Rudas középiskola ambiciózus diákja, társaival és segítőivel együtt az utóbbi években szisztematikusan építette fel a Spartant, amely már több bemutatót tartott Dunaújvárosban és a környező településeken is.

Célunk, hogy a városban is megerősítsük e remek és szép sportágat és egyre több embert ismertessünk meg a cheerleadinggel. Az elmúlt három évben számos szép sikert értünk el, több versenyen is remekül szerepeltünk, de hiszünk benne, hogy ez még csak a kezdet mondta el lapunknak Dominika.



 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!