Hírek

2013.06.27. 15:12

Nagy erőkkel csatornáznak már Mezőfalván is

Mezőfalva – A kistérségi csatornaberuházásban érintett négy településen javában dolgoznak a kivitelező cégek szakemberei.

Körmendi Erzsébet

Négy község: Mezőfalva, Baracs, Nagyvenyim és Kisapostag lakóinak több évtizedes álma vált valóra azzal, hogy május utolsó napján megtörtént az első kapavágás Mezőfalván. A kivitelezők azt ígérik, hogy jövő nyáron úgy vonulnak le a munkaterületekről, hogy maradék nélkül és az ingatlantulajdonosok, valamint az önkormányzatok megelégedésére végeznek.

Egyszerre több utcában is dolgoznak a csatornázáson

A szakemberek bizonyították is az elmúlt hetekben, hogy nagyon elszántak, és komolyan veszik a feladatukat. Egyszerre több utcában is dolgoznak. A lakók nyugodtan kérdezhetnek, a helyszínen dolgozók, vagy a munkahelyi vezető válaszol mindenre, és próbálja a lehetőségekhez mérten teljesíteni is az igényeket.

Az önkormányzati vezetők is azt mondják: nagyon jó az együttműködés a kivitelező cégekkel, a tervek szerint halad a csatornázás. Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere is elégedett, bár reméli, hogy a jövőben az eddigieknél is erőteljesebb jelenléttel dolgoznak majd mindenütt. A mezőfalvi munkálatok során tíz kilométer csővezetéket fektetnek le, és közel 700 lakossági bekötést végeznek el.

Öt-hat brigád dolgozik a területen, s az érdekelt ingatlanok postaládájába az értesítések mellett szalagokat is eljuttatnak, amelyeket arra a helyre kell kikötni, ahová a bekötést szeretnék. Egy-egy utcában naponta 20-30 métert haladnak, amit estére visszatöltenek, így az ingatlanok megközelítése sem problémás. A teljes helyreállítás jövő tavasszal, a téli tömörödést követően lesz. Az elkészült szakaszokra rákötni csak a munka igazolását követően, az üzemeltető engedélyével lehet. Erre minden segítség - formanyomtatvány, tanácsadás - rendelkezésre áll. A most épülő szennyvízcsatorna 50-70 évre kiszolgálja majd a település igényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!