Hírek

2014.06.17. 17:55

Nagy izgalommal várt szóbeli feleletek

Kedden is tovább folytatódtak a középszintű szóbeli érettségi vizsgák Dunaújvárosban is, a diákok reggel nyolc és este hat óra között adhattak számot tudásukról a bizottságoknak.

Gallai Péter

Fotó: Ónodi Zoltán

Országszerte hétfőn kezdődtek és jövő héten péntekig tartanak a szóbeli érettségi vizsgák, hétfőn a Bánki iskolában voltunk, kedden pedig a Széchenyi gimnáziumban jártunk, ahol síri csend uralkodott a folyosókon.

Miközben odabent a tanteremben zajlottak a vizsgák, a szomszédos osztályban azok várakoztak izgatottan, akik hamarosan sorra kerültek. Egyikőjük Rajda Vivien volt, aki nem újdonság, nagyon izgult a nagy megmérettetés előtt, ennek ellenére megosztotta velünk gondolatait az ifjú leányzó.

- Leginkább a történelemtől tartok, nehéznek találom a feladatokat. Emellett még a magyar vár rám, a többi tárgyból emelt szinten, korábban érettségiztem. Egyébként nekem a felvételihez a biológiára és a matematikára van szükségem. Annak viszont örülök, hogy kedden lezajlanak a vizsgáim, így nem kell több napon át idegeskedni a soron következő felelet miatt. Az izgalom ellenére az alvással nem volt gond hétfőn éjszaka, de bizony akadt nekem is olyan pillanatom amikor rámtört az az érzés, hogy nem tudok semmit. Az idei írásbeliket a tavalyihoz képest nehéznek találtam, de remélem jól és minél eredményesebben sikerülnek a szóbeli vizsgáim.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!