Hírek

2016.07.03. 14:45

Nagy kastélykerti pöfögés - Régiség gyűjtők és motorosok hétvégéje volt Perkátán

Perkáta - Színes, izgalmas programmal várta a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület a motorozni szeretőket a hétvégén. Szerte az országból érkeztek érdeklődők.

Horváth Dóra

Július 2-án rendezte meg a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület, a mára hagyománynak számító Kastélykerti Motoros Találkozó programját. Az ország minden pontjáról sereglettek a résztvevők - ki motorral, ki egyéb veterán járművel.

A reggel nyolcórai kapunyitást követően egyre több érdeklődő jelent meg a helyszínen, ahol az újonnan elkészült falukemence és annak kiülője, ételárusok, zene és a Perkáta Beach elnevezésű medence várta a vendégeket. Fél tizenegykor a motorosok perkátai bemelegítő falukörre indultak, majd visszaérkezésüket követően hivatalosan is megnyitották a rendezvényt. Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere mondott elsőként köszöntőbeszédet, üdvözölte a találkozón összegyűlteket, s gratulált a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesületnek a sikeres rendezvényhez. Őt Pámer Ottó, Perkáta plébánosa követte, aki megáldotta a motorosokat, hogy azok épségben térjenek vissza a felvonulásról. Végül Ujfalusi Pál, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket. Röviden ismertette a nap programját, megköszönte az egyesület tagjainak a kitartó munkáját, majd tiszteletbeli tag címet ajándékozott ifjabb Piros Lászlónak a kiemelkedő segítségért, amivel az egyesületet támogatta.

Ujfalusi Pál egyesületi elnök a felvonulást vezető Piros Lászlóval

A beszédek után, tizenegy órakor indult, százhúsz motoros sorakozott fel, és elkezdődött a felvonulás, ellátogattak többek között Szabadegyházára, Hantosra, Mezőfalvára és Nagyvenyimre is. A túra végén fáradtan, de jókedvűen érkeztek vissza, Perkátára.

- Mindenki tudja, hogy a motoros szabad ember - mondta Ujfalusi Pál, az egyesület elnöke. - Elsősorban a gyerekekhez szeretnénk elérni a rendezvényeinkkel. A régi dolgok megbecsülése, a gyökerek megismerése felé szeretnénk fordítani őket. De szívesen fogadjuk a szülőket, nagyszülőket, veterán és mai motorosokat is. Az elnök elárulta még, hogy január óta szervezik a motoros találkozót, igyekeztek minél több emberhez eljutni a hírével.

Fiatalok várják az indulást. Balról jobbra Makai Kevin, Fánczi Tamás és Pintér Róbert. Fotó: Horváth Dóra

A délután folyamán még számos színes programmal készültek a szervezők a kilátogatóknak. Megtekinthették a Sárosdi Bikák Baráti Kör bemutatóját, szurkolhattak a motoros ügyességi versenyen, este pedig koncert várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!