Hírek

2014.07.24. 18:40

A kupakgyűjtés tovább folytatódik a beteg kisgyereknek

Dunaújváros - Nagy siker volt az első városi kupakgyűjtés. A környező településekről még nem is hozták be a kupakokat.

Pekarek János

Magát a jótékony célú kupakgyűjtés szervezőjét, Ködmön Anitát is meglepte a csütörtök délelőtti gyűjtőakció sikere!

Ahogyan azt lapunkban már megírtuk, a születéskori betegségek miatt súlyos agykárosodással és naponta nyolc-tíz epilepsziás rohammal küzdő nyolcéves budapesti kislány, Szikszai Szintike javára gyűjti a műanyag üdítőspalackok pénzzé tehető kupakjait a dunaújvárosi Ködmön Anita (aki maga is súlyos betegségben szenved: talán ezért érzi át, mint jelent komoly betegnek lenni).

A gyerek állapotán sokat segíthetne egy őssejt-beültetés amit azonban legközelebb csak Bécsben végeznek, közel négymillió forintért.

E költségeket szeretné fedezné Szintike édesanyja úgy, hogy nem pénzt kér a segíteni kész emberektől, hanem kupakokat, amelyeket értékesítve talán összejön a műtét költsége.

Fotó: Ady Géza

Nos, Ködmön Anita csütörtökön reggel kilenc órától délelőtt tizenegyig várta gyűjtőtársait az Interspar áruház előtt. Nem hiába: igen sokan igen sokkal járultak hozzá az ügy sikeréhez!

Csak példaként ragadunk ki néhány gyűjtőeredményt.

A Béke városrészi Napsugár óvodába járó gyerekek, szüleik és az óvoda dolgozói két nagy szemeteszsáknyi kupakot hoztak. A Rudas középiskola diákjai hat zsáknyi kupakot adtak át. A városi Caritas szervezet tíz zsák műanyagkupakkal segített...

Anita egyelőre fuvarost keres, aki segítene Budapestre szállítani az összegyűjtött kupakokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!