Hírek

2017.08.18. 18:55

Nagy sikere van az új kutyaparknak!

A dunaújvárosi kutyaiskolát vezető Biber Erzsébet szerint az elkészült felső Duna-parti park egységbe vonzza a helyi kutyatartókat.

Körmendi Erzsébet

Biber Erzsébettől megtudtuk, hogy Dunaújvárost kutyabarát emberek, családok lakják, ugyanis több mint hatezer ebet tartanak a városban. A szakember szerint a kutyatartás nagyon jó dolog, egyebek mellett például azért, mert elősegíti a gyermekek kommunikációját.

Biber Erzsébet, a dunaújvárosi kutyaiskola vezetője

Az önkéntesek és a társadalmi felelősségvállalás jóvoltából kialakított - és a hét elején átadott - parknak két hasznát is kiemelte a szakember: egységbe vonzza a kutyatartókat, és előmozdítják a kulturált állattartást. A parkba kihelyezett eszközök segítenek a kutyusok oktatásában. A mérleghintán tesztelni lehet a stabilitását, az idegrendszerét, és dinamikus mozgást biztosít. A karika-átugró viszonylag könnyű akadálynak számít, a kifeszített kötelek viszont nehéznek, mert az üres tér miatt nem könnyen fókuszál rá az eb. A létra az állat mozgási sebességét, koordinációját segíti elő és fejleszti. Az akadályok szintén dinamikussá teszik a kedvencet. Az oszlopok közötti szlalom szintén nagyon hasznos, viszont nem könnyű feladat a kutyának, amennyiben azt szeretné elérni a gazda, hogy póráz nélkül teljesítse ezt a feladatot, mert az oszlopokat csak úgy tudja egyiket a másik után balról, illetve jobbról megkerülni a kutya, ha közben eltávolodik gazdájától, majd közelít hozzá.

Kun Attila Noel vezeti Elzát a szlalomon elöl, mögötte halad Nikolasz a kutyájával Fotó: AG

Biber Erzsébet azt mondja, próbálják ki a kutyájukkal a park eszközeit, megéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!