Hírek

2017.05.12. 15:40

Gyerekek százai ismerkedhettek sportágakkal és a zenével

Dunaújváros - Pénteken ismét nagy sikerrel rendezték meg a nagy sportág- és hangszerválasztót. Amennyiben egy fiatal ennek hatására a rendszeres mozgást, vagy éppen a muzsikálást választja, már megérte.

Gallai Péter

Ám a két helyszínen - Fabó Éva Sportuszoda és a Vasvári iskola udvara - zajló esemény a személyes tapasztalatok alapján, sokkal több, eddig nem sportoló, zenélő gyermeket tudott megfertőzni. Ezt megerősítette Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke, aki az ünnepélyes megnyitón kiemelte, jó érzés látni ennyi érdeklődő fiatalt.

A színpadon látványos és érdekes bemutatókat láthattunk

- Nem lehet eleget hangsúlyozni a sport fontosságát, az egészséges életmód jelentőségét. Akik ma itt vannak, tudják jól, micsoda életerőt, örömet és akaraterőt ad a sport szeretete. A hangszerek ismerete és a zene szeretete pedig úgy vélem, hegyeket tud megmozgatni - fogalmazott, s hangsúlyozta: az Euroshow által szervezett esemény azért is különleges, mert harmincnál több sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. Éppen ezért Dunaújváros méltán lehet büszke erre a sokszínűségre, az eredményességre. Emellett a Wesley Da Capo és a Sándor Frigyes Zeneiskola jóvoltából a hangszerekre is nagy figyelem irányul.

A Spartan Cheerleading Sportegyesület a levegőbe is repítette a bátrakat 
Fotó: Ady Géza

- Dunaújváros önkormányzata, ahogy az idei évben, úgy a jövőben is támogatni fogja a rendezvényt. Köszönet Pető Zsolt ügyvezető és kollégái példaértékű és lelkiismeretes munkájáért, hogy a felnövekvő generációk számára újabb lehetőséget biztosít a sportszeretet és egészséges életmód megtaláláshoz, annak követéséhez - tette hozzá Izsák Máté.

 

A pénteki eseményen - a már megszokott kínálaton felül - újdonságként kitelepült a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, illetve nagy sikert aratott a Vasvári iskola udvarán az Északi Szánhúzókutyások Sportklubja. Az egyesület dunaújvárosi tagja, Stanga Gábor és segítői, no meg a kutyák hősiesen állták a kicsik és nagyok rohamát. Persze a hagyományos sportágak is nagy népszerűségnek örvendtek a látogatók, óvodai, iskolai csoportok, egyéni érdeklődők körében. S mivel a délelőtti, fenyegető felhők is elkerülték Dunaújvárost, így ismét nagy sikerrel zárult az idei esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!