Hírek

2016.10.13. 13:52

Nagykarácsonyban rendőri kmb-s irodát avattak

Nagykarácsony - Az önkormányzat jóvoltából új körzeti megbízotti irodával gazdagodott a település. Ennek kulcsait szerdán délelőtt adta át Müller Miklós polgármester a rendőri vezetőknek.

Gallai Péter

Az eseményen a meghívott vendégek között ott volt Varga Gábor országgyűlési képviselő, dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány, Suszter Tamás őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője. Tiszteletét tette Nagy Attila kisapostagi, Várai Róbert baracsi, valamint Márok Csaba mezőfalvi polgármester is.

Müller Miklós (balra), Nagykarácsony polgármestere adta át az iroda kulcsát dr. Varga Péter Fejér megyei rendőrfőkapitánynak. Mellettük Suszter Tamás dunaújvárosi rendőrkapitány, a kép jobb szélén pedig Varga Gábor országgyűlési képviselő Fotó: Ady Géza

 

Varga Gábor köszöntőjében úgy fogalmazott, ez a kmb-s iroda avatás kapcsolódik ahhoz a fejlesztési programhoz, amelynek részeként Cecén és Sárkeresztúron adtak át új rendőrőrsöt, s a közeljövőben szeretnének egyet Mezőfalván is létrehozni. - Nagy öröm számunkra, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrök megfelelő körülmények között tudnak mostantól Nagykarácsonyban is dolgozni. Ez a mai esemény a település, az itt élők számára nagyon fontos, és bízom benne, hogy a beadott pályázatok révén nem ez lesz a legnagyobb projekt a falu életében - mondta Varga Gábor, aki hozzátette: reméli, más települések is követik ezt a jó példát, ahol a kmb-sek munkakörülményei még nem a legmegfelelőbbek.

Szabó Szabolcs körzeti megbízott (balról) és Farkas Dániel délvidéki kmb-s csoportvezető Fotó: Ady Géza

 

A képviselő kitért arra is, hogy annak a munkának a szakmai sikerességét, amit a főkapitánnyal közösen elkezdtek, mi sem bizonyítja jobban, mint a 2010 előtti, illetve a mostani bűnügyi statisztikák.

Varga Gábor szerint 2010 óta a rendőrség bizalmi indexe folyamatosan növekszik.

- Jelen pillanatban elmondhatjuk, viszonylagos nyugalom van vidéken, de ahhoz, hogy ez meg is maradjon, szükség van arra, hogy a rendőri állomány és a körülmények megfelelőek legyenek. Azt gondolom, ebben az utóbbi időben óriásit léptünk előre - zárta szavait, s megköszönte azon települések segítségét, ahol vállalják, hogy ilyen felújításokat végeznek épületeiken. Ezen felül a rendőrök áldozatos munkájáért hála jár, hiszen manapság sok esetben nem csak településeiken, hanem a határőrizet során is helyt kell állniuk.

 

Müller Miklós, Nagykarácsony polgármestere ismertette, hogy az épület a megszűnt kistérségi társulás közös projektje volt, ami átmeneti gyermekotthonként funkcionált.

- Az ingatlan közös vagyonhasználatban maradt, de köszönhetően a polgármester kollégáknak, nagykarácsonyi tulajdonba került. Hónapokkal ezelőtt közösségi házként nyitottuk újra ezt a helyet, amire régóta égető szükség volt, mert nem rendelkeztünk ilyennel. Itt kapott helyet a községi könyvtár is, így két évtized után végre ez is méltó helyen működhet. A nyugdíjas és a szerveződő ifjúsági klubunknak is otthont ad az épület, s mivel volt még szabad hely, ezért a képviselő-testülettel egyetértésben szerettük volna, hogy legyen egy hely, ahol a lakosság a körzeti megbízottjával méltó körülmények között találkozhat. Ezzel is évtizedes adósságot kívántunk törleszteni - fogalmazott.

Dr. Varga Péter dandártábornok hangsúlyozta, hogy ugyan iránymutatóak és fontosak az aktuális statisztikák, de ezek lehetnek bármilyen jók, ha az emberek saját környezetükben nem érzik magukat biztonságban. - Számunkra a legfontosabb, hogy az állampolgárok szubjektív biztonságérzete megfelelő legyen, és az emberek igénylik a rendőri jelenlétet. Ebben nyújthat segítséget ez az új iroda is, ami a délvidéki kmb-s csoport egyik bázisa. Bízom benne, a mezőfalvi őrs is minél előbb létrejöhet, ehhez a szakmai támogatás adott, ami újabb fontos állomás lesz a közbiztonság fejlesztésében. Azt is fontos megemlíteni, hogy jelenleg nagyon sok a feladatunk, minden tiszteletem és megbecsülésem a kollégáimé, akik fent tudták tartani azt a közbiztonsági helyzetet, ami a fokozott határőrizet előtt is volt. Annak ellenére, hogy Fejér megye is jelentős mértékben kiveszi a részét az utóbbi munkából - mondta a főkapitány.

Suszter Tamás dunaújvárosi kapitány köszönetét fejezte ki, hogy az önkormányzat ilyen gyorsan döntött az iroda kialakításáról és felajánlásáról. Arról nem is beszélve, hogy ide telepítették a térfigyelő rendszert is, ami jelenleg négy kamerával működik. - A látható rendőrséget egy XXI. századi körülményeket teremtő kmb-s irodával erősítettük, a látó rendőrséget pedig a kamerákkal - emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!